zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Dc Bhola: “Streven naar meer groen en leefbaarheid voor Paramaribo in 2023”

lees ook ...

Nieuwe verkeerslichten hoek Gemenelandsweg en Pengelstraat

Nieuwe verkeerslichten op de hoek de Gemenelandsweg en de Johan Adolf Pengelstraat zijn kortgeleden in gebruik genomen. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, bedankte bij deze gelegenheid alle...

“2022, staat ten einde en straks zullen wij gezamenlijk het nieuwe jaar verwelkomen. Als land, maar zeker ook als stad Paramaribo hebben wij veel ups en downs gekend in het afgelopen jaar. Dieptepunten, maar ook vele belangrijke hoogtepunten,” stelt districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost. Hij zegt dat er enkele mooie en vooral belangrijke projecten geïnitieerd zijn om de ordening, leefbaarheid en veiligheid van Paramaribo te vergroten.

Er wordt met verschillende belanghebbenden samengewerkt om de gestelde doelen te realiseren. Volgens de burgervader zal het goede werk ook in 2023 voortgezet worden. De nadruk zal volgens hem vooral liggen op het vergroten van stedelijk groen en bevorderen van leefbaarheid in Paramaribo.

“Onderhoud is behoud,” vervolgt de burgervader. In 2023 zal de bestuursdienst verder versterkt worden, middels capaciteitstrainingen en workshops. Het is belangrijk dat regels worden nageleefd. Belangrijke bepalingen zijn verankerd in de wet Regionale ontwikkeling. Alle vergunninghouders zullen worden getoetst op het naleven van de bepalingen.

Buurten zullen meer aandacht krijgen en sport en recreatiefaciliteiten zullen in samenwerking met buurtorganisaties en ressortraden verbeterd worden. De burgervader geeft aan dat in samenwerking met ngo’s er op gemeenschapsniveau er meer aandacht besteedt zal worden aan stedelijk groen. “Dat is belangrijk, omdat veel bomen bij elkaar zorgen voor een laag CO2 gehalte. Bomen zorgen ook voor koelere omgevingen.”

In het afgelopen jaar is er aanvang gemaakt met het resocialiseren van thuis en daklozen. Dat project loopt goed, stelt dc Bhola. De Waterkant en de buurt rondom de Centrale Markt wordt aangepakt en wordt in een nieuw, modern en hygiënische vorm omgezet. Het project voor meer openbare toiletten vordert ook. 2022 is een bewogen jaar geweest, zegt Bhola.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDc Bhola: “Streven naar meer groen en leefbaarheid voor Paramaribo in 2023”