dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
0
(0)

DC Bhola ontvangt jaarverslag van Stichting Su Aid

lees ook ...

Vijfde gerestaureerd pand Stichting Stadsherstel Paramaribo ...

De eindoplevering van het vijfde gerestaureerde pand van de Stichting Stadsherstel Paramaribo aan de Prinsessestraat 47 te Paramaribo vindt op 6 februari plaats. In 1912 kocht Coenraad Jacob Johan van...

Stichting Su Aid overhandigde op donderdag 9 december 2021 haar jaarverslag over het jaar 2019 aan districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost. Het verslag over 2020 wordt eveneens voor het eind van het jaar gepresenteerd.

Het commissariaat Paramaribo Noord-Oost ondersteunt deze stichting vanaf al 2014 bij het organiseren van sociale activiteiten. Su Aid is transparant en verantwoordelijk en presenteert  elk jaar het financieel verslag. Dit moet ervoor zorgen dat het vertrouwen van de gemeenschap gewonnen en behouden wordt. In 2019 is ongeveer SRD 1.125.000,- opgehaald voor de ‘Stichting voor het Kind’. De middelen zijn onder andere uitgegeven aan de renovatie van het gebouw.

Districtscommissaris Bhola complementeerde Su Aid voor haar initiatieven. Hij sprak alle steun uit vanuit het commissariaat. De burgervader stond ook stil bij het thema van het jaar. Hij gaf aan dat het aantal nierdialysepatiënten een sterke stijging vertoont in de afgelopen jaren. Dc Bhola, die zelf uit de gezondheidssector komt, gaf aan dat het dialyseren tijdrovend is en met veel leed gepaard gaat. De bewustwording op dit gebied vraagt meer aandacht.

De Stichting Su Aid heeft eerder een kennismakingsbezoek afgelegd bij de districtscommissaris, waarbij ook de ondervoorzitter van de Districtsraad Paramaribo, Udairay Panchoe, aanwezig was. Sidney Grunberg, secretaris van het bestuur van Su Aid heeft daarbij de doelstellingen van de Stichting voorgehouden. Su Aid is in november gestart met haar jaarlijkse inzamelingsactie. Van het jaar zullen de opbrengsten gaan naar de Stichting Nierdialyse Suriname.

Su Aid is een initiatief om inzamelingsacties te doen voor goede doelen, met behulp van het bedrijfsleven, crowd-funding en multimedia. De aanzet voor Su Aid werd gegeven door Asgar Koster, Sidney Grunberg en Giwani Zeggen. Op 10 december 2014 ging Su Aid van start onder de slagzin ‘Gi Wan Anu’ (Geef/Help een hand). Vanaf 2015 opereert Su Aid als stichting. Elk jaar in december vindt er een inzamelingsactie plaats voor een goed doel. Su Aid stelt daarbij als belangrijke voorwaarde dat het project duurzaam moet zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDC Bhola ontvangt jaarverslag van Stichting Su Aid