dinsdag 6 december 2022
29.2 C
Paramaribo
7.2 C
Amsterdam
3.7
(3)

DC Bhola geeft activist Pique geen toestemming tot protestactie

lees ook ...

Increasing timber industry earnings without degrading the na...

The forest of Suriname is a unique resource. If used sustainably, this resource will not run out, unlike other natural resources like oil, gas, gold, and bauxite. Tuesday's Planning and Transformation...

Ricardo Bhola, districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, heeft de vergunningaanvraag van activist Sibrano Pique afgewezen. Dit op basis van de adviezen van het ministerie van Volksgezondheid en het Korps Politie Suriname.

Orlando Jacott, Regiocommandant van Paramaribo, belast met de algehele veiligheid in de binnenstad, heeft aangegeven bezwaar te hebben dat toestemming wordt gegeven voor de betoging. Dit op basis van de covid-19 maatregelen die zijn vastgesteld door de regering en vastgelegd in het Presidentieel Besluit van 2 januari 2021. Hierin staat dat samenscholing van groepen groter dan vijf personen  verboden is. Men heeft uit welingelichte bronnen begrepen dat Pique met een groep van minstens 500 man zou protesteren. Ook minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid bracht negatief advies uit op basis van de Wet Uitzonderingstoestand.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDC Bhola geeft activist Pique geen toestemming tot protestactie