vrijdag 5 maart 2021
25.6C
Paramaribo
1.1C
Amsterdam
3.7
(3)

DC Bhola geeft activist Pique geen toestemming tot protestactie

lees ook ...

Prijzen buitenlandse kippenbouten fors gestegen in Suriname

De prijzen van buitenlandse kip zijn fors gestegen. Binnen enkele dagen is de prijs van SRD 85 gegaan naar tussen de SRD 130 en SRD 150. Volgens een ondernemer ligt de prijsstijging aan het feit dat C...

Ricardo Bhola, districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, heeft de vergunningaanvraag van activist Sibrano Pique afgewezen. Dit op basis van de adviezen van het ministerie van Volksgezondheid en het Korps Politie Suriname.

Orlando Jacott, Regiocommandant van Paramaribo, belast met de algehele veiligheid in de binnenstad, heeft aangegeven bezwaar te hebben dat toestemming wordt gegeven voor de betoging. Dit op basis van de covid-19 maatregelen die zijn vastgesteld door de regering en vastgelegd in het Presidentieel Besluit van 2 januari 2021. Hierin staat dat samenscholing van groepen groter dan vijf personen verboden is. Men heeft uit welingelichte bronnen begrepen dat Pique met een groep van minstens 500 man zou protesteren. Ook minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid bracht negatief advies uit op basis van de Wet Uitzonderingstoestand.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDC Bhola geeft activist Pique geen toestemming tot protestactie