donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Schoonmaak en betalingen aannemers scholen niet rond

lees ook ...

Werkgroep voor ontwikkeling Para geïnstalleerd

President Chandrikapersad Santokhi heeft op 23 maart een werkgroep geïnstalleerd om het district Para duurzaam en structureel te gaan ontwikkelen. Deze installatie heeft plaatsgevonden op het Kabinet ...

Ouders en leerlingen vragen zich af hoe en wanneer het schooljaar afgesloten wordt. Hierover zegt minister Marie Levens in de Nationale Assemblee dat schoolleiders gedetailleerde informatie hebben ontvangen over de afsluiting van het schooljaar. “De scholen sluiten af exact waar ze zijn gestopt en de leerkracht van de volgende klas neemt over waar de vorige leerkracht gestopt is met de leerlingen, maar het begin van de schoolvakantie hangt af van hoe COVID-19 zich verder ontwikkeld.

De minister wilde geen datum noemen over de datum van de schoolvakantie. “Ik heb COVID-19 niet in de hand, zowel de vakantie als het begin van het schooljaar daar hebben de leerkrachten en schoolleiders reeds een datum van ontvangen. Er is ook bekendgemaakt dat die data onder voorbehoud zijn dus als er niets tussenin gebeurt,” zei minister Levens. De data zijn eerste week september voor de vakantie en eerste week oktober voor het starten van het schooljaar.

Over de schoonmaak van de scholen en het onderhoud antwoordde de minister op vragen uit het college: “De middelen zijn er niet, de schoonmaak en wachtersbedrijven zijn niet betaald en ook hier is er sprake van een miljoenenschuld. Als dit geld niet is betaald, zijn er bijvoorbeeld geen wachters op school en is er geen schoonmaak. Ik probeer een spoedprogramma samen te stellen om te kijken om toch de minimale hygiëne te handhaven.”

De afbouw van scholen kwam ook ter sprake. De Onderwijsminister zei hierover dat de meeste aannemers niet zijn uitbetaald. Momenteel heeft de minister van Financiën en Planning het geld niet om alle achterstanden aan aannemers te kunnen betalen. Er is wel een lijst van gemaakt, alsook een totaal overzicht van de schulden en die worden bij gedeelten afgehandeld. De schulden van het departement zijn meer dan SRD 200 miljoen gaf minister Levens aan.

Er werd ook gevraagd waarom het scholenproject op Hanover stil ligt. De minister gaf aan dat het project inderdaad stil stond, maar dat alles nu weer op gang komt. De achterstand zou zijn gekomen omdat er sprake was van een probleem binnen de Islamic Development Bank. Er was onder andere een reshuffeling binnen de bank wat een achterstand heeft veroorzaakt binnen het werk. Maar nu komt het project weer opgang, zo zei de minister van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchoonmaak en betalingen aannemers scholen niet rond