zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Datasur verzorgt workshop voor banken

lees ook ...

Van Genderen director of SVZ as from October 1st

The new General Director of the St Vincentius Hospital (SVZ) from October the 1st, is Jason van Genderen. He was at the Wanica Regional Hospital. He succeeds Michel Blokland, who acted as acting gener...

In de Banquethall is vrijdag 22 oktober 2021 van Hotel Torarica zijn is door Datasur N.V een Banking Workshop georganiseerd. Vertegenwoordigers uit de bankensector en de verzekeringsbranche waren aanwezig. Het is voor de verschillende branches en sectoren in Suriname van belang dat de ICT-infrastructuur ingericht is volgens internationale standaarden die essentieel zijn voor financiële transacties zowel giraal als chartaal.

Wereldwijd wijst de internationale ontwikkelingen uit, dat iedereen gebruik maakt van girale transacties en of online banking. Datasur N.V. heeft daarom gekozen om de bankensector te faciliteren, welke datacenterdiensten zij noodzakelijk achten om zodoende in dat traject door te kunnen gaan met hun doelstellingen. Dit bevestigt, Anvit Ramlakhan, CEO Datasur N.V., tijdens de workshop Banking Workshop 2021. Betrouwbare en flexibele ICT infrastructuur leveren van een internationaal gecertificeerd data center in Suriname om veilig belangrijke business applicaties te beheren en op te slaan, alsook gegevens voor onze klanten, is de doelstelling Datasur N.V.

Om dit te realiseren, past zij een sectorale benadering toe. Eerst is gekozen voor de jongeren (sector), waarbij een Nationale Web Development Challenge werd georganiseerd. Dit hield in dat de deelnemers een website of applicatie moesten bouwen volgens gestelde criteria. In de 2e week van oktober 2021 werden de winnaars bekend gemaakt. Daarna is gekozen voor het bankwezen middels de bovengenoemde workshop. Gezien de workshop financial capabilities behelst, nam ook de verzekeringsbranche deel hieraan.

Andere sectoren die benaderd zullen worden, zijn gezondheid, veiligheid, multimedia en olie en gas.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDatasur verzorgt workshop voor banken