Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Dat Filipijnse president eerste prik Russisch vaccin krijgt berust niet op waarheid

Geplaatst

op

Duterte New

De eerste prik van het Russisch vaccin gaat niet naar de Filipijnse president Rodrigo Duterte. Hij zal de inenting pas ontvangen als toezichthouders de veiligheid ervan garanderen. De Filipijnen beginnen in oktober met de test die grootschalig op mensen zal worden genomen. Het gaat om het Russische COVID-19 vaccin.

Eerder had Duterte aangegeven de eerste prik te zullen nemen. Op zo een manier toonde hij enorm veel vertrouwen in het coronavirusvaccin. Alhoewel de effectiviteit hiervan groeide, wilde hij zich zelf als proefkonijn plaatsen. In de Filipijnen is het hoogste aantal bevestigde infecties genoteerd. – Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ron
dinsdag 18 augustus 2020 22:05

Iedereen liegt. Wie heeft nu een vaccin. ?Hoe gaat het nu in China.? Hopelijk eten ze geen honden en muizen meer.

Johan rozenveld
woensdag 19 augustus 2020 09:27

Helaas ben ik het met de vorige spreken eens.
Er is geen enkel bewijs dat het vaccin afdoende werkt.
Het zijn weer de verhaaltjes die de ronde doen.
Er komt een nieuwe wereld orde aan, en straks zullen we ook niet meer met contant geld kunnen betalen.
Het merkteken in onze hand zit er ook aan te komen.
Onze vrijheid is er al niet meer en dat zal alleen maar verder zo gaan.
Voor wie dit niet geloofd , de tijd zal zelf het bewijs leveren.
De Corona is het begin van het einde van onze vrijheid.Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen