zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

DAOB ondersteunt Perika’s gemberproject voor bevoorrading van Moengo’s gemberfabriek

lees ook ...

Volksgezondheid benadrukt groeiende urgentie van mentale gez...

In de afgelopen jaren heeft mentale gezondheid een groeiende prioriteit gekregen, vooral gezien de uitdagende economische situatie van het land. Dit heeft geleid tot een afname van de levenskwaliteit ...

Het gemberproject in Perika heeft als doel de gemberfabriek in Moengo te bevoorraden, zodat deze met de productie kan beginnen. Onlangs heeft het Directoraat Duurzame Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) opnieuw ondersteuning geboden aan dit project door gemberplantjes te leveren. Een lokale landbouwer in Perika, Marowijne-Zuidwest, zal verantwoordelijk zijn voor het planten en verzorgen van de gemberplantjes.

Volgens DAOB-directeur Hermien Pavion is er een halve hectare grond vrijgemaakt en opgeruimd om uitsluitend met gember te worden beplant. Nadat de training was gegeven, werd er gewerkt aan het irrigatiesysteem. De plantjes zijn nu 35 cm hoog en klaar om in de grond te worden gezet.

Pavion verklaarde dat het groeiproces nauwlettend zal worden gevolgd nadat de plantjes zijn geplant. Districtscommissaris (dc) Olivia Dominie toonde zich nieuwsgierig naar de resultaten van dit project en kwam persoonlijk een kijkje nemen.

Ze toonde enthousiasme omdat het project een belangrijke bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van het district. Ze stimuleert iedereen om aan landbouw te doen, omdat dit bijdraagt aan de economie.

Ook de landbouwer was dankbaar voor de begeleiding die hij van het directoraat heeft ontvangen. Hij gaf aan dat hij soms iets wil ondernemen, maar niet altijd weet hoe hij dat moet aanpakken. Als dit project succesvol verloopt, is hij ervan overtuigd dat meer landbouwers zich zullen aanmelden om deel te nemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDAOB ondersteunt Perika's gemberproject voor bevoorrading van Moengo's gemberfabriek