woensdag 7 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
12.6 C
Amsterdam
0
(0)

Landbouwer in dorp Perika krijgt ondersteuning bij grootschalige gemberproductie

lees ook ...

O1 juni, wereld melkdag

In 2001 werd Wereldmelkdag ingesteld door de Voedsel- en Landbouw organisatie van de Verenigde Naties om het belang van melk als wereldwijd voedsel te erkennen en de zuivelsector te vieren. Sindsdi...

Het directoraat Agrarisch Ontwikkeling Binnenland (DAOB) werkt samen met een landbouwer in Perika, Marowijne, aan het grootschalig verbouwen van gember. Binnenkort zal er een fabriek in Moengo operationeel worden gesteld voor de verwerking van gember tot gemberpoeder, bestemd voor zowel de lokale als internationale markt. Er is op 25 mei een aanvang gemaakt met het planten.

Volgens DAOB-directeur Hermien Pavion heeft het directoraat al meer dan 80 landbouwers ondersteund bij de gemberproductie voor de fabriek. Na evaluatie is gebleken dat velen moeite hadden met het proces, daarom heeft DAOB besloten om deze keer alle stappen samen met de landbouwer te doorlopen.

Landbouwdeskundige Sastrokromo Soemiran benadrukt dat het werk in de landbouwsector fysiek zwaar is en hoge kosten met zich meebrengt. Het aanleggen van een goede infrastructuur is essentieel, aangezien slechte infrastructuur bij hevige regenval tot verlies kan leiden. Om dit te voorkomen, is er een ringdam aangelegd om overtollig water op te vangen, dat weer gebruikt kan worden tijdens droge periodes.

Daarnaast is er een zaaibed gemaakt waar de gemberwortels worden begraven op een diepte van 5 cm. Na drie weken ontkiemen de planten, waarna ze officieel geplant worden, aldus Soemiran.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLandbouwer in dorp Perika krijgt ondersteuning bij grootschalige gemberproductie