dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Daniëlle Veira ontheven bij Directoraat Nationale Veiligheid

lees ook ...

Today is the third day of AZP action

The Academic Hospital Paramaribo (AZP) personnel is taking action since the hospital staff has still not received their 8% pay raise. In an interview with the media, Bond Chairman Lloyd Pool claims th...

Een Interim-Managementteam (IMT-DNV) is vanaf vandaag belast met de leiding bij het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV). Met dit besluit is luitenant-kolonel Daniëlle Veira, die vanaf 30 september 2016 de scepter zwaait, ontheven uit haar functie en ter beschikking gesteld van het bevoegd gezag. Bij de ontheffing is overste Veira door president Chan Santokhi bedankt voor haar niet onopgemerkte bijdrage aan de ontwikkeling van de staat Suriname.

Veira geeft in reactie op dit besluit aan, dat het een prerogatief is van de president te bepalen wie geplaatst wordt in politiek gevoelige posities en hoe invulling gegeven moet worden aan de doelstellingen die het staatshoofd en de regering hebben vastgesteld. De overste geeft verder aan, altijd rekening te hebben gehouden met de politieke realiteit.

Ze zegt het als unicum te hebben ervaren om als vrouw aan de wieg te hebben gestaan van het DNV, die voorheen uit twee overheidsinstanties bestond. Het DNV heeft onder haar leiding vele hoogtepunten gekend en is daarmee een niet weg te denken instituut geworden binnen de Surinaamse samenleving als ook binnen de internationale gemeenschap.

De overdracht vindt morgen plaats. De majoors Eria Wamenie en Gerard Kalka vormen het IMT-DNV en zullen als collectief verantwoordelijk zijn voor de verdere voortgang van het instituut. Veira is gereed voor de nieuwe uitdagingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDaniëlle Veira ontheven bij Directoraat Nationale Veiligheid