maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
1
(1)

Damaru ontvangt dubbelplatina voor ‘Mi Rosu’

lees ook ...

LVV verzorgt citrusteelt survey teach-in voor LVV voorlichte...

Het directoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking (DLOAV) van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft een citrusteelt 'survey teach-in' verzorgd voor LVV-voorlichters...

De klassieker ‘Tuintje in mijn hart’ (Mi Rosu) bezorgt Damaru dubbelplatina, na goud en platina eerder. Zestien jaar geleden zong hij het nummer, dat gewijd is aan zijn dochter met Jan Smit. Het nummer bleef populair. Damaru is onze eerste artiest met vier internationale onderscheidingen. De zanger wil in 2023 weer de buitenlandse hitlijsten halen.

De verassing kwam het afgelopen weekend tijdens een Kawina Festival op 25 november in Commewijne door tussenkomst van The Love Messengers. “Het is mij alweer een eer om opnieuw een award in ontvangst te nemen voor dit nummer. Meer ook omdat het om een klassieker van me gaat. Dit is voor mij een teken dat mensen naar mijn muziek luisteren. Het is tegelijkertijd een motivatie om harder te werken aan nog meer nieuwe muziek.”

Damaru hield de luistercijfers voor deze song op Spotify in de gaten. Na acht miljoen streams maakte hij contact met Top Notch, het label waaronder ‘Mi rowsu’ uitkwam, om te weten als hij een erkenning ervoor zou krijgen. Men reageerde positief. Dus hij verwachtte het, maar wist niet wanneer die zou komen. Toch was hij aangenaam verrast.

Zo heeft hij goud en platina behaald voor ‘Mi rowsu’ en onlangs ook dubbel platina. Damaru kreeg zijn eerste  award voor het nummer ‘Mijn liefde’, dat door Gerard Joling en Jandino Asporaat werd gezongen.

Damaru hoopt nog een hit te scoren in het buitenland volgend jaar. Hij heeft zichzelf beloofd om volgend jaar op een Nederlandse hitlijst te staan. “Ik wil weer wat van mij laten horen in het buitenland.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDamaru ontvangt dubbelplatina voor 'Mi Rosu'