dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
1
(1)

OKB maakt kennis met de DC’s

lees ook ...

Authentieke kanonnen Nationaal Leger na 26 jaar ingezet voor...

Het Nationaal Leger (NL) zal na bijkans 26 jaar een authentieke tak van haar rijdende krijgswerktuigen weer aan het rollen brengen. Dit wordt gedaan in verband met de herdenking van 47 jaar staatkundi...

Onlangs heeft het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) kennis gemaakt gehad met het Korps der Districtscommissarissen. De ontmoeting stond in het teken van kennismaking, het uitwisselen van belangrijke informatie en het maken van werkafspraken. De meeting werd in samenwerking met het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport georganiseerd, waaronder de dc’s ressorteren.

De rol en het functioneren van het OKB werd belicht en de taken en functies van de dc’s in het verkiezingsgebeuren werden besproken. Het OKB is een grondwettelijk orgaan en haar instelling is geschied bij de kiesregeling. Het OKB houdt toezicht op de algemene, vrije en geheime verkiezingen en stelt de uitslag van de verkiezingen voor de samenleving bindend vast. “Het werk gaat gedurende de periode tussen twee nationale verkiezingen gewoon door”, laat OKB voorzitter Mr. Sheikh-Alibaks weten.

De dc’s zijn een autoriteit in de districten die in de praktijk fungeren als voorzitter van de hoofdstembureaus en als dc. Dergelijke vergaderingen zijn van eminent belang om de actoren bekend te maken met de rol die zij vervullen. “In dat kader zijn er vervolgsessies waaronder workshops, trainingen en informatie sessies gepland zodat de dc’s hun taken bij de verkiezingen op een adequate manier kunnen vervullen”, stelt voorzitter Sheikh-Alibaks.

Voorzitter van Commissie CBB, Stephanie Bram, gaf inzicht in de controle die wordt verricht op het gebied van onder andere het kiezersregister. De controle, het verschonen en het bijhouden daarvan is een belangrijke taak. In dat kader zal de commissie ook bezoeken afleggen aan de districten waarbij de verschillende Bureaus voor Burgerzaken bezocht zullen worden. Voorzitter Commissie Wet- en Regelgeving, Anne-Marel Linger, ging in op het voorbereidend werk omtrent evaluatie en het doen van voorstellen en aanbevelingen over de verkiezingswetgeving.”

“Suriname heeft nationaal en internationaal een goede naam als het gaat om de organisatie van verkiezingen. Het hoog houden daarvan is van eminent belang voor ons allen. Samenwerking is daarbij van groot belang. Het OKB blijft steeds alert en volgt de ontwikkelingen nauwgezet”, aldus OKB-Voorzitter Sheikh-Alibaks.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOKB maakt kennis met de DC's