woensdag 24 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
1
(1)

Dalian International Group zal meer investeren in Suriname

lees ook ...

Man dodelijk gewond bij rotonde aan Koningstraat

Vanmorgen is A.L. (61) tragisch om het leven gekomen bij de rotonde aan de Koningstraat. Hij liep dodelijke verwondingen op aan zijn hoofd en is ter plekke overleden aan de gevolgen van hevig bloedver...

In de toekomst zal Dalian de tweede de tweede fase van het Suriname National Infrastructure Projects (Phase II Dalian V) en het Suriname Integrated Coastal and Riverbed Protection Project (Dalian Coastal Protection) ter hand nemen. De onderneming zal ook investeren op andere gebieden, waaronder nieuwe energieprojecten, aanleg van industrieparken, energie- en landbouwontwikkelingsprogramma’s. Dit alles met de bedoeling meer investeringen voor en meer werkgelegenheid in Suriname tot stand te brengen.

Deze informatie deelde Zhao Xijin van Dalian bij een bezoek aan president Chandrikapersad Santokhi op het Kabinet van de President. “Mijn ontmoeting met de president is constructief en vruchtbaar geweest”, zegt hij.

De Dalian-functionaris merkt op dat zowel Dalian als de Surinaamse overheid herstellende zijn van de gevolgen van de covid-pandemie. De Chinese onderneming is reeds 24 jaar actief in Suriname en heeft een langdurige relatie opgebouwd met de Surinaamse overheid waarbij er sprake is van wederzijds vertrouwen.

“Wij hebben vertrouwen in de toekomstige ontwikkeling van Suriname en hebben ook veel vertrouwen in de Surinaamse regering”, aldus Zhao Xijin. Hij voegt eraan toe dat Dalian samen met de Surinaamse overheid actief zal werken aan het bevorderen van relevante projecten. Zelf zal de onderneming ook bijdragen aan de duurzame en stabiele ontwikkeling van Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDalian International Group zal meer investeren in Suriname