donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
4
(1)

Dak- en thuislozen niet langer welkom in Stadion

lees ook ...

The traffic patrols are active again when school begins

The traffic patrol training program for students which was stopped for three years has resumed this year. The traffic patrol will draw attention to the various crossing points in Suriname by means of ...

De daklozen en hun sympathisanten waren hoopvol gestemd.  Afgesproken was dat deze groep voor zes maanden mocht vertoeven in het André Kamperveen Stadion, vanaf eind juni. Hun vreugde was van korte duur. De Surinaamse Voetbalbond heeft de stadion weer nodig voor de eigen activiteiten. Het doel was de groep een centrale plek bieden, zodat zij niet moeilijk te vinden zouden zijn voor hulpinstanties. Zuster Madjerien Petrusie, die zich ontfermt over de dak- en thuislozen voelt mee met de doelgroep.

Het  vergt wel wat om deze mensen te doen wennen aan een vaste woonplaats. Zij hebben jarenlang op straat geleefd. Het hebben van een vast adres is voor hen niet meer vanzelfsprekend.  “Het duurzaam oplossen van de dak- en thuislozen problematiek blijft voor mij een prioriteit,” zegt dc R. Bhola, die de uitdaging ervaart om het doel te bereiken.

De burgervader heeft vanaf zijn aantreden werk gemaakt hiervan. De actoren heeft hij bij elkaar gebracht, en een platform opgericht om zaken integraal aan te pakken.

“Onder meer het bedrijfsleven, NGO’s, religieuze organisaties, het Korps Politie Suriname en andere departementen zijn betrokken”, meldt Bhola. Hij hoopt een stukje ordening, organisatie, beheersing en handhaving  te kunnen bewerkstelligen.

De burgervader geeft niet op. Hij kijkt uit naar een andere locatie, omdat hij ervan overtuigd is dat deze groep ook potentie heeft om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het land. Zij mogen daarom niet in de steek worden gelaten.

Ook Petrusie is hoopvol gestemd, omdat minimaal een halfjaar was uitgetrokken voor het project. “We moeten alleen uitkijken naar een nieuwe locatie”. Zij is een vakbekwame  verpleegkundige in het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), met dertig jaar ervaring, en ziet zichzelf als een vertrouwenspersoon van de doelgroep.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDak- en thuislozen niet langer welkom in Stadion