zondag 14 april 2024
29 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Dak- en thuislozen ingenomen met nieuw verblijf

lees ook ...

Surinaamse taekwondo deelnemers missen Olympische spelen in ...

De Surinaamse taekwondo-deelnemers zijn er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen later dit jaar in Parijs, Frankrijk. Ondanks hun deelname aan een kwalificatietoernooi in de ...

Er is hoop voor de dak- en thuislozen. De post-Covid-opvanglocatie op het terrein van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW), is hen geschonken door het ministerie van Volksgezondheid. Zij mochten er vanaf afgelopen zaterdag hun intrek nemen. De groep moest op 1 augustus hun centrale verblijfplaats in het André Kamperveenstadion ontruimen. Verpleegkundige Madjerien Petrusie is al die tijd de steun en toeverlaat van deze mannen en vrouwen.

Men is na 1 augustus op zoek gegaan naar een ander locatie. Zuster Madjerien Petrusie, verpleegkundige van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) is verantwoordelijke vanaf hun opvang in het AK Stadion, en  heeft zich dubbel ingezet voor de groep.

Hulpverlening aan deze groep om terug te keren naar de maatschappij is nu beter gegarandeerd. “s Nachts, als ik mijn ronde doe met mijn flashlight, zie ik de mensen lekker onder hun dikke deken liggen, genietend van de airconditioning” zegt  zuster Madjerien Petrusie. “We hebben wel plek voor ruim honderd personen. Er zijn genoeg bedden, twintig douches en toiletten en airco in de ruimte”, verteld zij ingenomen. “’s Nachts, als ik mijn ronde doe met mijn flashlight, zie ik de mensen lekker onder hun dikke deken liggen, genietend van de airconditioning.”

Ricardo Pleisner, een  nieuwe bewoner, is buiten zichzelf van vreugde. Hij ziet grote kansen vanuit deze opvang. “De ruimte is groot en lekker koud. We kunnen vrij bewegen. Ieder heeft zijn eigen kamer. Het eten is smakelijk. Ik ga voor honderd procent mijn hart geven.” Het plan van de beleidsmakers om één centraal onderkomen te vinden voor de groep, zodat ze van daaruit verdere begeleiding en hulp kunnen krijgen is nu gerealiseerd hiermee.

Burgervader Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost heeft met dit initiatief meer ordening, organisatie, beheersing en handhaving bereikt. Hij vocht al geruime tijd om  “dit stukje menselijk leed te doen behoren tot het verleden”.

De regering wordt bijgestaan door meerdere (hulp)instanties, professionals en donateurs. Men wordt weer wegwijs gemaakt in zelfvoorziening door onder andere gepaste werk te doen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDak- en thuislozen ingenomen met nieuw verblijf