woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
3.5
(2)

Diaconessenhuis heeft medicamenten nodig voor bestrijding HIV

lees ook ...

Wegafsluiting ivm asfaltering Domineestraat

Het Korps Politie Suriname heeft bekend gemaakt, dat in verband met asfalteringswerkzaamheden aan de Domineestraat, een gedeelte van de weg zal worden afgesloten. Het weggedeelte dat wordt afgeslot...

De Communicatie Dienst Suriname (CDS) bezocht gisteren 01 December,  in het kader van Werelds aidsdag het Diakonessenhuis. Op deze dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor HIV-AIDS bewustwording en bestrijding. Verpleegkundig Counselor van het Diaconessenhuis, Veronica Afroedoe haar statement is: ‘Stop discriminatie van HIV-patiënten’.

Veronica Afroedoe vindt het erg dat deze groep te lijden heeft van discriminatie  op de werkvloer en door familie. Zij zegt dat mensen met HIV dezelfde rechten hebben als elke burger in de maatschappij. Afroedoe werkt op de afdeling Niet Chronische en Chronische Overdraagbare Aandoening waar zij onder andere HIV-AIDS patiënten heeft.  Er is niet voldoende voorlichtingsmateriaal noch zijn er genoeg medicamenten om het werk te doen. Er worden  momenteel 500 personen die leven met HIV begeleid en behandeld in het Diaconessenhuis.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDiaconessenhuis heeft medicamenten nodig voor bestrijding HIV