Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Dagblad Suriname verontschuldigt zich om cartoon

Geplaatst

op

Dbs Nw Logo2020 Gray 2

Vandaag was er in de papieren editie van Dagblad Suriname een tekening in de cartoon sectie FaWaka waar de Vice-President van Suriname als aap was afgebeeld. In ons nieuws magazine culturu.com is daar ook berichtgeving over.

Dagblad Suriname is nu met een verklaring uitgekomen in hun online versie van het blad. Zij leggen daarin uit hoe het zover heeft kunnen komen, maar dat zij de volle verantwoordelijkheid nemen voor het gebeurde. Zij bieden hun verontschuldigingen aan, aan de Vice-President en aan de gemeenschap. Zij verbinden ook consequenties aan het gebeurde dat door de leiding van het blad voorkomen had moeten worden. De sectie Fa Waka zal vanwege het gebeurde vanaf vandaag niet meer verschijnen in Dagblad Suriname, zo meldt Dagblad Suriname. – culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kwasi
donderdag 27 augustus 2020 17:28

Ze zijn gezwicht voor de druk. Omdat ze echt spijt hebben of Omdat die baas media-adviseur van de P is?

Mati
donderdag 27 augustus 2020 17:46

Zo dat is heftig.. Ze moeten wel. Er werd opgeroepen om de krant te boycotten. Maar goed. Iedereen kan een fout maken. Ze geven toe dat het niet zo moest zijn.. vergeef ze en we gaan verder als niets gebeurd is. Excuses ervaart. Van mijn kant uit zeg ik surinamers onder elkaar… vergeef en bouw Suriname samen op.

Kwasi
donderdag 27 augustus 2020 18:35

Ik denk niet dat ze echt spijt hebben. Hier spelen weer belangen natuurlijk.🤑🤑🤑 Blijft over de vraag waarom door VP en zijn woordvoerder zoveel ophef is gemaakt. Is het racisme?? Ik zie het niet , kan iemand mij dat dan uitleggen. Is het overgevoeligheid? Zou kunnen, maar dan moet hulp gezocht worden, want hoge bomen vangen veel wind. Voorbeeld: Trump is ooit als varken afgebeeld. Er was , heel verstandig, niet veel ophef gemaakt. Wat is het dan wel? Kwam deze Cartoon misschien als geroepen om af te leiden van belangrijke zaken zoals benoemingen die niet correct zijn en heel… Lees verder »

Johan
donderdag 27 augustus 2020 20:25

Er is nu eenmaal racisme in suriname. Laten we het niet ontkennen. De coalitie die nu is gevormd, is dat men uit noodzaak samenwerkt. Want de groepen houden niet van elkaar. Marrons zijn altijd voor domme apen uitgemaakt. Het zij zo. Hindustanen vertrouwen andere rassen niet.Advertentie

Suriname

STVS heeft vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting afgedragen

Geplaatst

op

Stvs

Dat er vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting aan de staat zijn afgedragen door de leiding van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) is geen blij nieuws voor het station, dat gisteren zijn 55-jarig bestaan herdacht. In zijn toespraak heeft directeur Raoul Abisoina onder andere gezegd, dat hij van de belastingen een brief hierover heeft ontvangen.

Deze kwestie is een van de aandachtspunten die Abisoina heeft vervat in een document dat is overhandigd aan president Chan Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.  De STVS-directeur heeft aan de regering een nieuw gebouw gevraagd. Deze belofte zou tien jaar terug zijn gedaan. Echter is daar niets van terechtgekomen. Vp Brunswijk gelooft erin dat het gebouw komt. Zowel de regeringsleider als vp Brunswijk waren vol lof over de staatszender. Het staatshoofd memoreerde de vele programma’s die vroeger werden vertoond.

De vicepresident kan zich nog herinneren dat hij bij de buren met veel moeite door de drukte van andere kinderen, een glimp kon krijgen van de STVS. De staatszender kan volgens president Santokhi grote hoogtes bereiken door mee te gaan met de digitale tijd, waaronder sociale media.

Hij voegde eraan toe dat de STVS ook een platform kan bieden voor artiesten, die momenteel worden getroffen door Covid-19. Frits Pengel, grondlegger van de STVS, tevens de eerste directeur, heeft samen met Glenn Truideman en Shirley Lackin een award ontvangen voor hun bijdrage.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Personeel Greenheart roept hulp vp in

Geplaatst

op

Vicepresident Ronnie Brunswijk

Het personeel van de multinational Greenheart heeft vandaag middels het indienen van een petitie hulp ingeroepen van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Een groep van 22 werknemers werd ontslagen in mei dit jaar, maar de rechter draaide dit terug. Het ontslag werd als onrechtmatig bestempeld.

De werkgever moest de arbeiders uitbetalen, maar daar is niets van terechtgekomen. Dit is zeer onbegrijpelijk voor vakbondsleider Ricardo Karwofodi. Aan de vp heeft C-47-voorzitter Robby Berenstein, gezegd dat het bedrijf alle wettelijke bepalingen aan hun laars lapt. Het kan volgens hem niet zo zijn, dat een multinational naar Suriname komt en de regels vertrapt.

Lloyd Read van de Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen Para en Wanica (Osip) komt vooral op voor het mensenrechtenaspect in deze kwestie. Het gaat voornamelijk om inheemse werknemers die op deze manier worden behandeld.

“Wanneer deze multinationals naar Suriname komen, bedelen zij voor een plek. Maar als ze er eenmaal zijn, vertrappen ze mensenrechten. Het is ons woongebied waarin zij opereren. Er worden buitenlanders in dienst genomen, terwijl de lokale gemeenschap geen plaats meer krijgt. En daarom worden de werknemers ondersteund,” zegt Read.

Bij de ontvangst van de petitie heeft vp Brunswijk benadrukt dat ieder rechterlijk vonnis gerespecteerd moet worden. Hij beloofde de werknemers en de vakbond dat hij zich zal buigen over dit vraagstuk. “Het kan niet zo zijn dat zoveel mensen brodeloos gemaakt worden. Wij zullen hier werk van maken en ervoor zorgen dat het vonnis wordt uitgevoerd.”

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen