maandag 15 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
3.8
(18)

Dagblad Suriname is schaamteloos; Den no abi syen!

lees ook ...

Voormalige Surinaamse president Bouterse en mede-veroordeeld...

De Verenigde Staten hebben aangekondigd dat voormalig Surinaamse president Desi Bouterse en zes voormalige militaire functionarissen niet welkom zijn in de Verenigde Staten, samen met vier van hun fam...

Dagblad Suriname heeft gisteren een stuk gelaatst waarin zij stellen dat onder andere Culturu TV voor racisme zorgt en tot haat tegen een bevolkingsgroep aanzetten, door uitspraken die er op youtube zouden zijn  gedaan.

Zij stellen ook dat het zwarte deel van de bevolking beweert nog in armoede te leven en dat heeft de politieke hegemonie en alleenheerschappij van partijen met een sterke zwarte basis, zoals PNR, NPS en Palu niet kunnen bestrijden. Zij zeggen dat het in Paramaribo centrum mogelijk is dat criminelen, veelal met een zwarte achtergrond, andere burgers beroven en wegrennen. Er is ook geschreven dat er een duidelijke haat is tegen de president en zijn vrouw. Zij vinden ook dat het een tweede natuur van culturu TV is om racisme te bedrijven.

Om bij het laatste te beginnen. Als het een tweede natuur is van culturu TV is om racisme te bedrijven, dan is het vast een doffe afspiegeling van wat er bedreven wordt in de regering. Niet culturu bedrijft racisme, maar onze regering en als we er wat van zeggen mag dat dan niet?

Daarnaast zouden zwarte mensen zeggen dat zij armoede lijden. Juist ja, zij zeggen het gewoon. Er zijn ook hindostanen die pinaren als ratten, maar zij zeggen niets. Dat heet cultuurverschil. Het openlijk zeggen(blakaman) of in stilte hongerlijden (hindostani). En wie helpt die arme hindostanen? Die blakamangs! Gegoede hindostanen zien je al aankomen dat je hen voedingsmiddelen komt vragen!

En zwarte mensen beroven anderen in Paramaribo Centrum? Dat kan zo zijn. Er zijn ook bruine mensen, meestal hindostanen in het machtscentrum, die bedrijven opzetten als dekmantel voor roof. U wilt voorbeelden? De termijndepositos voor de banken met 80 tot 90 procent rente, het investeringsinstituut NEW SURFIN waar de ministerraad niets vanaf wist en waar 02 miljard USD in gestort zou worden en HPSG, het fake waterstofbedrijf van een groep mensen die al 11 bedrijven failliet had laten verklaren. En hindostanen buiten het machtscentrum houden zich veelal bezig met grote coka zendingen. Zijn wij racistisch? Neen, wij moeten Dagblad Suriname even wakker schudden. Als je jouw schande niet buiten wil hebben, hou dan je mond over anderen.

En over de haat tegen de President en zijn vrouw willen wij eigenlijk niet eens praten, maar we halen toch één voorbeeld aan. Je breekt net na je komst als President de statuten van Staatsolie open, omdat je vrouw 39 jaar jong is, een jaar te jong om in de Raad van Staatsolie te zitten, om haar USD 5000 te laten verdienen. Wil je jouw vrouw niet verzorgen of heb je honger? En al heb je honger, heb je dan geen eergevoel? Hierna zijn er nog zoveel schandelijke zaken gevolgd waar wij hier geen tijd aan gaan besteden.

Men vindt ook dat er bij culturu TV gifmengers zijn. Als zwarte mensen niet van hindostanen hielden, hadden die hindostanen geen kans gekregen om in het machtscentrum te komen. Blakamangs hebben op de VHP gestemd, zodat ze aan de macht konden komen. De hindostanen in het machtscentrum hebben daarna hun lelijke ware aard laten zien met hun roofpraktijken en hun tientallen of honderden commissies waar alleen maar hindostanen in zitten met één verdwaalde zwarte of Javaanse persoon er in.

En tot slot vragen wij ons af waar DAGBLAD SURINAME de GORE MOED vandaan haalt om Culturu TV te beschuldigen van racisme. Het was DAGBLAD SURINAME die Vicepresident Brunswijk als AAP had afgebeeld in hun blad. DAGBLAD SURINAME is EERLOOS en SCHAAMTELOOS!

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

12 REACTIES

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDagblad Suriname is schaamteloos; Den no abi syen!