Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Dagblad Suriname beeldt vicepresident af als aap

Geplaatst

op

Screenshot 20200826 125741 (1)

In de cartoon sectie ‘FA WAKA’ van Dagblad Suriname van vandaag, 26 augustus 2020, wordt de vicepresident van Suriname, Ronnie Brunswijk, afgebeeld als een aap. En dat is iets dat niet door de beugel kan. De vicepresident zou Dagblad Suriname voor de rechter kunnen slepen.

Het is geen stijl om welke burger dan ook, publiekelijk te vergelijken met een dier.  En de tweede burger van het land al helemaal niet. De cartoon gaat rond op sociale media en de burgers zijn verhit. De mooie en vreedzame multi-culturele samenleving in Suriname wordt op deze manier door een dwaze cartoonist en een onverantwoordelijke krant in gevaar gebracht. We wachten de reactie van de vicepresident af.

Dbs Nw Logo2020 Gray 1
Dit noemt zich stem van het volk – culturu.com

19 Reacties
19 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ironlady
woensdag 26 augustus 2020 19:54

De stem van het volk. Me mars. Dit kan echt niet. Een aap. Ik hoop dat Brunswijk ze nu gaat schoppen

Ben
woensdag 26 augustus 2020 20:30

Als Brunswijk verstandig is laat ie het hierbij. Je kunt niet verwachten dat een krant, welke dan ook, waarheid verkondigt. Ze zijn alleen uit op sensatie. Maar ja, wie is nog verstandig in Su?

Wong
woensdag 26 augustus 2020 20:33

Mijn god. Dit is een aap die op Brunswijk lijkt. Met Boutersedurfden ze dit niet. Bouterse zou die hele gebouw gaan schieten. Brunswijk .. Dit pik je toch niet😁😁. Je bent geen aap🙈🙊🙉. Je bent een mens . Faja blo. Wel zielig dat dit nu zo aan toe gaat .. japjapi.. is beledigend.

Louis
woensdag 26 augustus 2020 20:39

Haha. De tekenaar is wel goed. Is toch als grap bedoeld. Of mogen er geen grappen meer gemaakt worden. Weet je wat ze over mark Rutte zeggen. Dat hij homo is. Is een grap . Ze maken film van mark met een man. Is als grap.kom zeg we mogen toch wel grappen maken. Is niet leuk voor Brunswijk, maar is als grap bedoeld . Toch tekenaar?

chana
woensdag 26 augustus 2020 20:50

hij probeert alleen maar duidelijk te maken dat Ronnie zo trots is als een aap.
je moet ook die tekst lezen

M. Jozef
woensdag 26 augustus 2020 21:19

De NDP zit hier achter

Mildred
woensdag 26 augustus 2020 21:39

Haha. Ze jutten elkaar op. Kijken waarmee Brunswijk komt. Men zegt dat Brunswijk zijn verstand ook kwijt is. Hond money en Brunswijk moeten elkaar respecteren en niet meer met modder gooien

Simmy
woensdag 26 augustus 2020 22:47

Is Brunswijk nu een grap geworden?

Kwasi
woensdag 26 augustus 2020 22:53

Hoge bomen vangen veel wind. ZE VP moet hiertegen kunnen. Voor een ware democraat die de grondwet eerbiedigt mag zo een cartoon geen probleem zijn. Of je moet een complex hebben, maar hou dat dan voor jezelf en ga dan hulp zoeken.
Wat wel opvalt is een opleving van dit soort cartoons in vergelijking met toen de vorige regering aan het bewind was. Er wordt nu blijkbaar volop genoten van de vrijheid van meningsuiting.

A/H
woensdag 26 augustus 2020 23:13

De algemene reactie is kleingeestig, zwaar overdreven. Suggestief. Ik denk niet dat een rechter, een schuldige kan aanwijzen. Dit is als grap bedoeld en het maken van een spotprent behoort nog altijd tot het recht van vrije meningsuiting. Waarom zou de tekenaar Brunswijk als aap willen neerzetten? Hij heeft het in elk geval tot vice president van Suriname geschopt

Dogla
woensdag 26 augustus 2020 23:46

Zag net een app waar word gevraagd die krant nooit meer te kopen. De strijd is begonnen.

Tak Torie
donderdag 27 augustus 2020 00:15

Zijn jullie vergeten hoe jogi zwarte mensen typeerde?Het is vaker voorgekomen dat mensen van hindoestaanse komaf op deze manier reageren dit heeft dus niks met vrije mening uiting te maken

Roepia
donderdag 27 augustus 2020 00:48

Niet alleen familie brunswijck is een grap geworden maar ook de familie santhoki,liggen ze in bed Chan en vrouw vraagt Chan aan de vrouw wie zullen we meer rvc maken , zegt de vrouw ik wil ook 4 x rvc zijn net als Leo, heb ook meer studie gedaan. Brunswijck die maakt broer dc in de plaats van nerkust nog meer mensen op plaatsen ,dat ding van binnenlandse zaken heeft hij al zijn zak, directrice cbb, samen kunnen deze 3 veel gaan uitmaken in 2025, om brunswijck tot president te maken en krijg je als vp de vader van dat… Lees verder »

Bahar
donderdag 27 augustus 2020 20:11

Dit is niet meer normaal. Alles is tegenwoordig n grap. Dit kan niet. Je moet elkaar respecteren en in hun waarde laten!

Manman
zaterdag 29 augustus 2020 00:32

Hij voelde zich aangesproken. Zou het dan gewoon de waarheid zijn. Want al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Manman
Rover
maandag 31 augustus 2020 17:18

Oe no vergiti a mang dies na wang bank rover if asmo be teken a mang lek wang bank rover da fa dang a bo wraak??
A mang ano wang aap dat is duidelijk ma hij is wel een bank rover

LLidja
maandag 31 augustus 2020 18:29

Dan teken hem zo maar niet als app

Kwasi
maandag 31 augustus 2020 22:33

Dus een bankrover is minder erg dan een aap. Complex???

Rover
dinsdag 1 september 2020 16:27

Kwasi a mang wanted gi misdaad nooit a mang no berecht dus ja mi feni if de mang no doe nex die a mang roof a bank da a cartoon san na nex mangAdvertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen