maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
5
(1)

Dag van de verpleging 12 mei

lees ook ...

Surinaamse ambassadeur bespreekt urgenties met Wereldhandels...

Aroen Jadoenathmisier, de Permanente Vertegenwoordiger van Suriname in Genève, heeft onlangs zijn geloofsbrieven overhandigd aan Ngozi Okonjo-Iweala, de directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisa...

De ‘Dag van de Verpleging’ wordt jaarlijks op 12 mei gevierd. 12 mei 1820 was de geboortedatum van Florence Nightingale, die algemeen wordt beschouwd als grondlegster van de moderne verpleegkunde. Sinds 1965 is 12 mei ‘International Nurses Day’. De dag werd ingevoerd door de Internationale Raad voor Verpleegkundigen.

In 1953 had Dorothy Sutherland, een medewerkster van het Amerikaanse Ministerie van Volksgezondheid aan de toenmalige president Eisenhower voorgesteld om een verpleegstersdag uit te roepen, maar hij verwierp dat idee. In 1974 werd de geboortedatum van Nightingale gekozen om de dag te vieren.

Deze dag staat in het teken van verbetering van de kwaliteit van zorg en versterking van de beroepstrots. In Suriname is de zorg ook aan verbetering toe. De zorggevenden daarentegen moeten ook een behoorlijke vergoeding krijgen voor hun werk, zodat ze vol goede moed de zieken zullen verzorgen. Hopelijk werkt de regering daaraan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDag van de verpleging 12 mei