maandag 17 juni 2024
28 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Dag van de humanitaire hulp, 19 augustus

lees ook ...

SAMAP Agrobeurs en Tentoonstelling

Het FAO heeft met ondersteuning van de Europese Unie in samenwerking met het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij, zes jaar lang het Suriname Market Access Project, SAMAP uitgevoerd vanaf 2018...

De ‘Internationale Dag van de Humanitaire Hulp is door de Verenigde Naties gesteld op 19 augustus. De voorzitter van ons parlement, Marinus Bee MSc LL.B, vindt het belangrijk, dat ook de Surinamers stilstaan bij deze herdenking.

Hoewel grote rampen ons in Suriname gelukkig bespaard zijn gebleven, weet niemand, wanneer een ramp zich kan aandienen en er aan ons land humanitaire hulp geboden zal moeten worden.

De parlementsvoorzitter wil er daarom op toezien, dat het huis voor het volk er zich in de nabije toekomst op zal toespitsen, dat er een gedegen rampenbestrijdingsplan wordt samengesteld, om niet alleen op Surinaamse bodem een helpende hand te kunnen bieden, maar ook aan bevriende mogendheden hulp kan bieden, indien nodig.

“De afgelopen jaren, hebben we in ons gezegend land reeds ervaren, hoe de toorn van de weergoden, levens kan ontwrichten, dus hoeven we niet te wachten, totdat het te laat is. Elk leven is belangrijk, dus moeten we ervoor waken, dat we in Suriname de levens van hardwerkende hulpverleners ooit hoeven te betreuren! Samen moeten wij ervoor zorgen, dat de wereld voor elkeen leefbaar is”, zegt de parlements voorzitter.”

Het hoeven de weergoden niet te zijn. Stel dat de allerhoogste God boos is om de vreselijke en doorlopende witteboordencriminaliteit en de ruwe criminaliteit. Als de maker van hemel en aard boos is, dán moeten we oppassen ! 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDag van de humanitaire hulp, 19 augustus