maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
5
(1)

Dag van de biodiversiteit

lees ook ...

Nieuwe commandant Loenersloot voor Regio-Oost

Het Territoriaal Commando Nationaal Leger Oost (Regio Oost) is nu in handen van kapitein Raquel Loenersloot. Eerder was de commando in handen van kapitein Iwan Bonjanski. Op 12 april jongstleden vo...

Op 22 mei wordt wereldwijd Dag van de Biodiversiteit gevierd. Op deze dag mogen we de onschatbare waarde van onze prachtige natuur en biodiversiteit vieren en beschermen. De bescherming van de natuur is een taak van alle Surinamers.

Wij kunnen beginnen bij het schoonhouden van onze woonomgeving, ons perceel, de buurt waarin we wonen en de binnenstad. Wij hoeven ons vuil niet op straat te gooien of in de natuur achter te laten. Als we na een uitstapje buiten de stad ons vuil meenemen, leveren we een bijdrage aan het schoonhouden van de natuur.

Om de biodiversiteit van Suriname te beschermen moeten we samenwerken. Ook de regering en ondernemers moeten hun deel doen. Bij onze werkzaamheden om dit land te ontwikkelen, moeten we werken aan het behoud van habitats, het bevorderen van duurzaam landgebruik en het aanpakken van illegale houtkap en mijnbouw.

Door onze eigen verantwoordelijkheid te nemen voor onze acties, kunnen we ervoor zorgen dat de prachtige flora en fauna van Suriname behouden blijven voor toekomstige generaties. Laten we de Surinaamse biodiversiteit omarmen en beschermen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDag van de biodiversiteit