Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Dag der Inheemsen/Javaanse immigratie Suriname

Geplaatst

op

Inh 2

De internationale dag der inheemse volken op 09 augustus, is sinds het jaar 1994 door de VN als zodanig uitgeroepen. Het doel van deze dag is om nationale overheden stil te laten staan bij de behoeften van de oorspronkelijke bewoners en de erkenning van hun levens wijze.

Sinds 2006 is deze dag ook een nationale vrije dag in Suriname. Er is jaarlijks een ceremonie en feest in de palmentuin, maar dat zal dit jaar in verband met Covid-19 alleen een herdenking zijn. De Organisatie voor Inheemsen zal samen met een andere Inheemse organisatie en het ministerie van Regionale Ontwikkeling een klein evenement houden in de Palmentuin waarbij er een gebed zal worden gedaan en een vuuroffer worden gebracht door spirituele mensen. Er zal live streaming zijn via youtube.

Het Monument Javaanse Immigratie Te Mariënburg
09 augustus 2020 130 jaar Javaanse Immigratie

Op deze dag wordt er in Suriname ook de Javaanse immigratie herdacht die in het jaar 1890 begon met immigranten uit Java(Indonesië) en doorging tot 1939. Dit jaar is het alweer 130 jaar Javaanse immigratie, maar in verband met covid-19 zal er geen groot feest gehouden worden zoals de bedoeling was geweest. De vereniging herdenking Javaanse immigratie houdt vandaag een kleine Slametan. Dit is een gebed waarbij men de allerhoogste dankzegt en zijn zegen afsmeekt. En morgen op 09 augustus zelf, zal er een krans gelegd worden bij het monument van de Javaanse immigratie op het terrein van Sana Budaya. – culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
zondag 9 augustus 2020 07:45

Suriname heeft veels teveel nationale vrije dagen in 1 jaar. Hier moet ook naar gekeken worden door de nieuwe regering. Iedere vrije dag kost het land ook miljoenen. Hou vast wat belangrijk is, het op wat opgeheven kan worden.Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen