woensdag 28 september 2022
26.1 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
4
(1)

DA’91 vraagt wijziging kiesstelsel

lees ook ...

Bewustwording over toerisme bij Surinamers moet worden vergr...

De gemeenschap moet bewuster worden gemaakt over het toerisme. Er is in verband met World Tourism Day door het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in samenwerking met de private s...
De politieke partij het Democratisch Alternatief ’91 (DA’ 91) vraagt middels een brief aan de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee, het kiesstelsel te wijzigen. De brief is op 3 november overhandigd. 

DA’91 doet het verzoek dat de wetswijziging in 2019 ten einde het verbod op pre-electorale combinatie op politieke partijen en de betaling van de borgsom voor deelname aan de verkiezingen wordt ingetrokken. Daarnaast is het volgens voorzitter Angelic del Castilho in strijd met bepaalde wetsartikelen van het Inter-Amerikaans verdrag van de rechten van de mens.

Met deze brief wil DA’ 91 een stap zetten richting de assemblee ter herinnering en tevens een dringend verzoek doen om te beginnen aan de wetswijziging.

Voorzitter Bee zegt dat burgers geen initiatief wetten kunnen indienen bij het parlement, echter kunnen zij wel een aanzet daartoe geven.

“DNA is voor de samenleving en wij willen de samenwerking verbeteren. We zullen ernaar kijken, zodat de discussie op gang komt” zegt voorzitter Bee.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDA’91 vraagt wijziging kiesstelsel