zaterdag 3 december 2022
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
5
(1)

DA’91 vraagt DNA-voorzitter aandacht voor Kiesregeling

lees ook ...

Gisteren heropening muziekschook Commewijne

President Santokhi was gisteren 25 november 2022, eregast bij de heropening van de muziekschool in het district Commewijne. Het staatshoofd complimenteerde alle betrokkenen met het eindresultaat. D...

De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) Marinus Bee heeft donderdag het dagelijks bestuur van de politieke partij DA’91 ontvangen. Het bezoek is verband met de aanbieding van een brief waarin de partij een beroep doet op de DNA, om de Kiesregeling conform de uitspraak van het Constitutioneel Hof snel aan te pakken.

Verder vraagt de partij in de brief dat het parlement inhoud geeft aan haar taak, om controlerend en begeleidend op te treden naar de regering toe. Volgens de partij is het niet gezond voor de democratie, dat het kiesstelsel onduidelijk is, zeker niet als de verkiezingen naderen. “Bovendien is het in het belang van de verdieping van de democratie dat we transparantie geven in het proces,” zei partijvoorzitter Angelic del Castilho.

Bee geeft aan dat het goed is dat de samenleving geïnformeerd wordt over het kiesstelsel. “Het parlement zal samen met de regering zitten om zaken te bespreken en uiteindelijk dit op agenda te plaatsen”, zei de assembleevoorzitter.

De overhandiging is gedaan door de voorzitter van DA’91, vergezeld door de penning meester Rossiana Budel en de secretaris Subhas Jhauw.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDA'91 vraagt DNA-voorzitter aandacht voor Kiesregeling