donderdag 28 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

DA’91 ondersteunt minder draagkrachtigen

lees ook ...

DNA leden lopen stage in Nederland

Vijf medewerkers van het Surinaams parlement lopen van 11 tot en met 30 september 2023 stage bij de Tweede Kamer ten behoeve van de capaciteitsversterking van De Nationale Assemblée (DNA) maar vooral ...

De politieke partij DA’91 heeft het via zijn Jongeren- en Vrouwen Forum mogelijk gemaakt om een aantal van 175 schoolpakketten gereed te maken voor minder draagkrachtigen. De registratie heeft online plaatsgevonden. Men is vanaf vorige week druk bezig met het uitdelen van deze pakketten. Afgelopen woensdag zijn de laatste mensen gelukkig gemaakt met hun pakket.

Binnen Democratisch Alternatief ’91 wordt het project een steuntje in de rug aan behoeftigen genoemd. Dankzij sponsoren wist men de last van ouders op deze manier te verlichten. Scholieren van Apoera tot Moengo, en niveaus van kleuter tot VWO zijn voorzien van schoolbenodigdheden. Het DA’91 Jongeren- en Vrouwen Forum weet dat voor het nieuwe schooljaar, gezinnen met schoolgaande kinderen extra moeten uitgeven. Nieuwe schoolspullen en kleding moeten worden aangeschaft. Dit is voor veel ouders een grote uitdaging.

De partij vindt het van eminent belang om structureel te investeren in menselijk kapitaal. Kwaliteitsonderwijs, (vak)gerichte opleidingen en betere toegang tot gezondheidszorg zijn hierbij onmisbaar.

De beleidsvisie van de partij richt zich in de eerste plaats op het versterken van de zwakste schakels door armoedebestrijding. Daarbij is onder ander educatie van groot belang voor ontwikkeling. Dit schrijft de DA’91 Publiciteitsdienst.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDA'91 ondersteunt minder draagkrachtigen