zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
1
(1)

Cybercriminaliteit is onderdeel van HLCS programma

lees ook ...

SIVIS en FNV beginnen training over arbeidsomstandigheden in...

Het Scholingsinstituut voor de Vakbeweging in Suriname (SIVIS) en de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) zijn vorige maand gestart met een "train the trainers"-programma over arbeidsomstandigheden...

Tweede Luitenant, en ICT-deskundige bij het ministerie van Defensie, Saphierza Moennoe gaat in op cybercriminaliteit die tijdens de High Level Security Conferentie (HLSC) besproken zal worden. De conferentie wordt gehouden van 21 tot en met 22 april 2022.

Cybersecurity is de toepassing van technologieën, processen en controles om systemen, netwerkprogramma’s, apparaten en gegevens te beschermen tegen cyberaanvallen. “Deze cyberaanvallen hoeven zich niet per definitie te richten op computers met internetaansluitingen”, zegt Moennoe. Het samenwerken en bevorderen van een proactieve aanpak op veiligheidsdreigingen, behoort tot de doelen van de HLSC.

Smarttelefoons, bankpasjes, kortom alles dat een computerchip bevat en elke activiteit waarbij een computer, een netwerkapparaat of een netwerk betrokken is, kan door cybercriminelen gemanipuleerd worden. Na de HLSC zal er gewerkt worden aan het integraal beleid voor een effectieve beveiliging van netwerken en facilitering van informatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCybercriminaliteit is onderdeel van HLCS programma