woensdag 10 augustus 2022
32.6 C
Paramaribo
27.7 C
Amsterdam
1
(1)

Cybercriminaliteit is onderdeel van HLCS programma

lees ook ...

Ministerie OW heeft nu BAVPers

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft medewerkers een drie maanden durende opleiding tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP) aangeboden die nu afgerond is. De twaalf geslaagden namen op maan...

Tweede Luitenant, en ICT-deskundige bij het ministerie van Defensie, Saphierza Moennoe gaat in op cybercriminaliteit die tijdens de High Level Security Conferentie (HLSC) besproken zal worden. De conferentie wordt gehouden van 21 tot en met 22 april 2022.

Cybersecurity is de toepassing van technologieën, processen en controles om systemen, netwerkprogramma’s, apparaten en gegevens te beschermen tegen cyberaanvallen. “Deze cyberaanvallen hoeven zich niet per definitie te richten op computers met internetaansluitingen”, zegt Moennoe. Het samenwerken en bevorderen van een proactieve aanpak op veiligheidsdreigingen, behoort tot de doelen van de HLSC.

Smarttelefoons, bankpasjes, kortom alles dat een computerchip bevat en elke activiteit waarbij een computer, een netwerkapparaat of een netwerk betrokken is, kan door cybercriminelen gemanipuleerd worden. Na de HLSC zal er gewerkt worden aan het integraal beleid voor een effectieve beveiliging van netwerken en facilitering van informatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCybercriminaliteit is onderdeel van HLCS programma