zondag 26 maart 2023
27.2 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
5
(1)

Cyber analyst training bij Defensie succesvol afgerond

lees ook ...

Alakondre Puwema Neti voor uitbanning rassendiscriminatie

Matai Zamuël, de mannelijke Caricom-Jeugdambassadeur voor Suriname (2022-2024), is de motor achter de Alakondre Puwema Neti. Deze activiteit heeft plaatsgevonden op 21 maart 2023 in Theater Thalia en ...

De Cyber Analist Training van het ministerie van Defensie die in mei vorig jaar is gestart, is nu afgerond. Dertien cursisten volgden met succes de training. De training werd verzorgd door de ITPH Academy uit Nederland in samenwerking met Interpoint Caribbean.

Volgens minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie past deze opleiding goed binnen het beleidsplan van het ministerie, maar ook nog binnen de hedendaagse actualiteiten waar veel informatie gedigitaliseerd wordt. Ze acht het van belang dat Suriname in deze steeds digitaliserende wereld ook voorbereid is op de dreigingen die met deze ontwikkeling gepaard gaan. Dit noodzaakt daarom ook een adequate manier van bescherming en analyse van belangrijke en strategische informatie.

John Mahboeb, directeur van Interpoint, stelde dat met de training de basis is gelegd voor het opzetten van een eigen cyber-afdeling. Hij hoopt dat de groep goed zal worden ingezet. Mahboeb vroeg een minuut stilte voor één van de cursisten die vorig jaar kwam te overlijden.

De trainees werden het vorig jaar na een accuraat voorselectietraject gekozen. Hierbij is gelet op de motivatie, het doorzettingsvermogen, affiniteit met IT en het niveau van de geselecteerden. De trainingen zijn door Microsoft internationaal erkend.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCyber analyst training bij Defensie succesvol afgerond