maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
5
(1)

Cursus Brood en banquet verzorgd door SHTTC

lees ook ...

Haïtiaanse ondernemer Saya vraagt president communicatie en ...

Ondernemer Jean 'Saya' Mixon heeft president Chandrikapersad Santokhi opgeroepen om meer te communiceren met de samenleving en zich ook fysiek te wenden tot het volk. Mixon maakte deel uit van een tea...

‘Basiskennis brood en banquet niveau 1’ is een cursus die word  verzorgd door de Suriname Hospitality & Tourism Training Centre (SHTTC). Er nemen 12 cursisten aan deel. Zij gingen op 18 oktober 2021 van start gegaan met de theorie en de praktijk startte op vrijdag 29 oktober. Via social media kon men zich registreren voor deelname.

De participanten betalen inschrijfgeld waaruit de praktijkspullen en de spullen voor de theorie aangeschaft worden zoals readers, een mapje en schrijfgerei. Shermely Kromodimedjo, coördinator koksopleiding/brood en banket opleiding en korte cursussen, zegt: “Als het succesvol is, gaan wij in de maand december voor een tweede groep.” Na afronding van niveau 1 kan gestart worden met niveau 2 als er 3 groepen van 12 mensen zijn. Het criterium is dat de cursist over minimaal een mulodiploma moet beschikken.

De cursisten leggen maandag 1 en dinsdag 2 november een theorie en praktijk tentamen af. Hierbij zal er gelet worden op de bedrijfshouding, voedselveiligheid, grondstoffen kennis en verschillende bakwijzen voor brood en banquet. Na het succesvol afronden van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat en kunnen zij verder gaan naar niveau 2. “Sommigen zijn ondernemers en zij kunnen de opgedane kennis toepassen in hun onderneming.”

De cursisten hebben 40 uren lessen verzorgd gekregen, verspreid over 10 dagen. “Zij hebben volgens het curriculum geleerd hoe zij brood en banquet moeten bakken,” zegt trainer Joyce Matroos.  Op vrijdag 29 oktober hebben de participanten geleerd het beslag te maken voor soesjes, koekjes en kapsel. Hierna werden hen de vaardigheden van het bakken bijgebracht.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCursus Brood en banquet verzorgd door SHTTC