vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
0
(0)

Cursisten textiele werkvormen Wanica nemen hun certificaat in ontvangst

lees ook ...

Military soldiers who have been promoted must keep learning

The National Army is forced to be inventive not just by technological advancements in the military sector but also by the complexity of the threats. Therefore, soldiers will also need to consider thei...

De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) en het Bureau Gemeenschapsprojecten van het ministerie van Financiën en Planning hebben in de afgelopen maanden op succesvolle wijze een aantal projecten in diverse districten geïmplementeerd die in de behoefte aan vakscholing voorzag.

Op maandag 08 mei 2023 hebben acht cursisten, 07 vrouwen en één jongeman, te Leiding-8, in Wanica hun certificaat in ontvangst mogen nemen voor het met succes afronden van de training Textiele Werkvormen voor Gevorderden. De basistraining hadden zij al eerder succesvol afgerond, ook in het kader van een project van het Bureau Gemeenschapsprojecten.

Minister Steven Mac Andrew van AWJ, die de geslaagde cursisten kort toesprak, benadrukte in zijn betoog het belang van menselijke ontwikkeling voor de verdere ontwikkeling van ons land. De bewindsman benadrukte ook, dat onderwijs een belangrijke component is van menselijke ontwikkeling en dat vakscholing in dit kader een belangrijke plaats inneemt in het beleid van het ministerie en moedigde de geslaagden aan om de aangeleerde kennis en vaardigheden ten volle te benutten.

De bewindsman benadrukte ook, dat het leren van het vak textiele werkvormen diverse mogelijkheden opent voor de geslaagde cursisten, inclusief het minder hoeven te uitgeven aan beddengoed en kleren van hun gezin, omdat zij die zelf nu weten te maken.

Bholanath Narain, de burgervader van Wanica Noord-West, bedankte het ministerie, de SAO en het Bureau Gemeenschapsprojecten voor de trainingen die volgens hem een boost geven aan de zelfontwikkeling van districtsbewoners. Hij is ervan overtuigd dat de opgedane kennis en aangeleerde vaardigheden zullen resulteren in een zelfvoorzienend leven voor de geslaagden.

Naomi Esajas-Friperson, voorzitter van de Raad van Bestuur bij de SAO en Anisha Tamsiran-Saridjan, onderdirecteur SAO, zijn in hun toespraak ingegaan op de specifieke vaardigheden die zijn ontwikkeld bij de cursisten. Zo kunnen de geslaagden volgens hen behalve kledingstukken vervaardigen, ook lakens en kussenslopen maken. Zij spoorden de geslaagden aan om de uitdaging van ondernemerschap aan te gaan.

De advance training duurde 2 maanden. Met de inbreng van het Bureau Gemeen-schapsprojecten hebben de cursisten slechts moeten inkomen met een klein deel van het cursusgeld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCursisten textiele werkvormen Wanica nemen hun certificaat in ontvangst