dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Cursisten militaire school patrouilleren in Hollandse kamp

lees ook ...

Leidster van tehuis opgesloten voor mishandeling kinderen

In een Kindertehuis werden twee kinderen mishandeld. Een kind heeft er tweedegraads brandwonden aan overgehouden van een heet strijkijzer. Een ander was zwaar mishandeld. Beide kinderen hadden medisch...

Om de civiel-militaire relaties te verstevigen hebben cursisten van de Surinaamse Militaire School (SMS) een voetpatrouille-oefening in het dorp Hollandse Kamp gehouden. “Omdat militairen verantwoordelijk zijn voor de beveiliging en verdediging van het Surinaams grondgebied is het noodzakelijk dat er regelmatig voet- en vaarpatrouilles worden ondernomen,” zegt kapitein Shyam Manniesingh, docent Vredes-instructie Patrouilles Suriname.

Hij heeft voor de patrouille toestemming gevraagd aan het waarnemend dorpshoofd Sergio Jubithana, die gelijk instemde met het voorstel. “De dorpsbewoners waren heel erg blij, daar een voetpatrouille de mensen een vertrouwd gevoel geeft dat er militairen op dat moment aanwezig zijn in het dorp,” zegt hij. Deze voetpatrouille-oefening stond onder leiding van Manniesingh en eerste-luitenant Andrew Leeflang

De cursisten van de SMS hebben ook ondersteuning verleend bij het gedeeltelijk openkappen van een lijn in het bos vanuit het dorp Hollandse Kamp richting Bigi Kroetoe. Waarnemend dorpshoofd Jubithana was bijzonder enthousiast over dit initiatief en hij kijkt uit naar de verdere verdieping van deze samenwerking.

Het waarnemend dorpshoofd wil volgens Manniesingh het bos vaker ter beschikking te stellen voor militaire oefeningen. Maar de dorpsbewoners hebben ook ondersteuning nodig met de aanpak van andere zaken in het gebied, waaronder het openstoten met een bulldozer van het deel van het bos langs het door de militairen opengekapte voetpad voor het aanleggen van een weg naar Bigi Kroetoe.

De onderdirecteur van de SMS, kapitein Dyoma Blokland, en haar staf waren ook ter plekke aanwezig voor de algehele supervisie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCursisten militaire school patrouilleren in Hollandse kamp