maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

Curriculum basisonderwijs Suriname gedigitaliseerd

lees ook ...

Minister Somohardjo antwoordt DNA-lid Patricia Etnel

BiZa-minister Bronto Somohardjo antwoordde DNA-lid Patricia Etnel tijdens de openbare vergadering op 26 januari toen zij aangaf, dat het besluit van ‘no work no pay’ de minister waarschijnlijk geen pe...

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft het curriculum van het gewoon lager onderwijs laten digitaliseren. De huidige werkboeken van leerjaar 1 tot en met 8 zijn beschikbaar via de website van het ministerie en wel via de link www.minowc.sr/les-materiaal. Dit is een stap in de richting van het digitaal beschikbaar maken van alle lesmateriaal. De boeken, en wel slechts de materialen waarvan het MinOWC de auteursrechten heeft, zijn weergegeven.

Levens is ervan bewust dat de boeken niet altijd naar huis kunnen worden gestuurd met de leerlingen, vooral op dagen dat zij niet op school zijn. Voor ouders, leerkrachten en leerlingen met een laptop en of smarttelefoon zijn nu wel alle boeken beschikbaar.

Leerkrachten hoeven dus geen foto’s meer via WhatsApp te versturen voor ouders. De bestanden zijn ook zo klein mogelijk gehouden om de datakosten laag te houden en download makkelijk voor een telefoon te maken.

Ouders die nog niet over een eigen laptop beschikken, hoeven niet langer te kopiëren. Ze kunnen alles downloaden op hun telefoon, of naar de bibliotheek, of cybercafé voor gebruik. De kinderen die geen laptop of mobiele telefoon thuis hebben, krijgen dan de voorkeur om de schaarse boeken mee naar huis te nemen.

Enkele scholen hebben immers een tekort aan boeken. Deze actie moet volgens het ministerie niet gezien worden als een vervanging van huidige initiatieven tot digitalisering, maar wel een aanvulling. Dit alles in het kader van het vernieuwingsproces van het onderwijs in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCurriculum basisonderwijs Suriname gedigitaliseerd