maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
2
(1)

Curaçaose politie bezoekt Suriname

lees ook ...

JusPol minister belooft actie tegen toenemende criminaliteit...

Granman Lesley Valentijn van de Matuariërs leidde een delegatie die ontvangen werd door minister Kenneth Amoksi om hun bezorgdheid te uiten over toenemende criminele activiteiten in het Matawai-gebied...

Een delegatie uit Curaçao, met name de minister van Justitie van Curaçao Shalten Hato, korpschef Julius Ilaro en het hoofd van de Veiligheidsdienst van Curaçao, Jerome Beeldsnijder, hebben minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie een bezoek gebracht op vrijdag 22 april 2022. De ontvangst vond plaats in de vergaderzaal van het ministerie van Justitie en Politie.

De bewindslieden spraken over de veiligheid in het algemeen, het upgraden van de Surinaamse Politie Academie middels trainingen en opleidingen, de Financial Intelligence Unit, de Gamingboard en de uitdagingen die Suriname en Curaçao hebben bij de korpsen politie, brandweer en penitentiaire ambtenaren. Verder is er ook gesproken over de beleidsgebieden waar er een samenwerking mogelijk is.

Minister Hato stelde voor om gezamenlijk te werken aan wetgeving ter bestrijding van cybercriminaliteit. Minister Amoksi gaf aan dat Suriname in het verleden reeds een samenwerking had met de ABC-eilanden. Het is nu weer nodig dat Suriname en Curaçao afstemmen over beleidsissues en de samenwerking intensiveren. Korpschef Ilaro kreeg een uitnodiging van waarnemend korçςpschef Ruben Kensen voor een rondleiding bij de Surinaamse Politie Academie.

Verder waren aanwezig bij de bijeenkomst: Georgine Acton die belast is met de reorganisatie van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPS), het hoofd Internationale Betrekkingen Sieglien Aviankoi, Mark Karg, adviseur bij Justitie en Politie en de onderdirecteur van het directoraat Forensische Zorg, Navinda Venetiaan-Anini.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCuraçaose politie bezoekt Suriname