zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
1
(1)

Curaçao wil Surinaamse best practices en WTO-assistentie

lees ook ...

Ministerie van Defensie boekt grote bezuinigingen en plant i...

Het ministerie van Defensie heeft onlangs aanzienlijke besparingen gerealiseerd op haar jaarbegroting, wat ruimte biedt voor nieuwe investeringen in het defensieapparaat. Minister Krishnakoemarie Math...

Minister Ruisandro Cijntje van Economische Ontwikkeling van Curaçao, heeft een bilateraal gesprek gehouden met minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Het doel van dit gesprek was om de samenwerking tussen Curaçao en Suriname te versterken, specifiek op het gebied van handel in goederen. Minister Cijntje gaf aan dat Curaçao de best practices en geleerde lessen van Suriname wil integreren in hun eigen beleid.

Daarnaast is Curaçao bezig met de toetreding tot de World Trade Organization (WTO) en heeft om assistentie van Suriname gevraagd. Tevens is Curaçao in het proces om geassocieerd lid te worden van de Caribbean Community (Caricom), een lidmaatschap dat Suriname heeft ondersteund tijdens een recentelijke Caricom-vergadering.

Kuldipsingh presenteerde het ondernemerschapsbeleid van haar ministerie aan collega Cijntje en zijn delegatie. Daarnaast besprak zij de connectiviteit tussen Suriname en Curaçao, waaronder de mogelijke uitbreiding van luchtverbindingen om cargovluchten naar Curaçao mogelijk te maken. Zij vroeg haar Curaçaose collega om een lijst van goederen die het land nodig heeft.

Het bilaterale gesprek werd afgesloten met de oprichting van een werkgroep, geleid door Karishma Mathoera en Shailesh Ramsingh, om verdere details uit te werken. Er zal ook gewerkt worden aan een raamwerk voor een handelsverdrag tussen Suriname en Curaçao voor goederen en diensten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCuraçao wil Surinaamse best practices en WTO-assistentie