dinsdag 27 februari 2024
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
0
(0)

Curaçao is weer een reisbestemming

lees ook ...

Curaçao wordt weer gepromoot als een bestemming om te relaxen. Curaçao Tourist Board (CTB) draait een promotiecampagne om Surinamers binnen te krijgen. Er geld nu een actietarief naar de witte zandstranden met azuurblauw water, snorkelen, duiken, festivals en wellnesscenters vanuit Suriname. Nu is het  eiland weer helemaal open. Het reisadvies voor Curaçao is kleurcode groen, nu steeds meer landen open gaan.

Curaçao,the place to be, heeft de inreisvoorwaarden afgeschaft. “Dat betekent dat je geen extra geld meer hoeft uit te besteden aan PCR-testen. Er is wel een internationale medische verzekering nodig”, verduidelijkt Janine De Windt, vertegenwoordiger van de CTB.

In de Ballroom van Royal Torarica werd  Vrijdag een middagje Curaçao georganiseerd, met culinaire verwennerijen en een welkomstcocktail. Vertegenwoordigers van reisbureau’s, touroperators, vliegmaatschappijen en de pers waren uitgenodigd. Een promofilm werd op meerdere widescreens vertoond, voor een virtuele kennismaking.

Toerisme is een belangrijk middel van bestaan voor het eiland. Het schijnt de plaats in te nemen van de vroegere olie-industrie. Tijdens de coronapandemie heeft het sector zwaar te verduren gehad. Curaçao moest dus andere bronnen aanboren om het hoofd boven water te houden. Tijdens deze crisis heeft Nederland het eiland ondersteund door renteloze leningen te verstrekken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCuraçao is weer een reisbestemming