dinsdag 7 februari 2023
26.3 C
Paramaribo
0.3 C
Amsterdam
0
(0)

Cultuurdirecteur tevreden over 2022

lees ook ...

Japanse grant voor NVB en Wi Uma Fu Sranan

De Nationale Vrouwenbeweging(NVB) heeft zestigduizend US dollar aan grant ontvangen voor hun projecten. Met dit geld hoopt de organisatie hun opvang en trainingsfaciliteit te renoveren in het district...

De directeur van het Directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) Rosaline Daan is tevreden over het bereikte resultaat van 2022. Dit gaf zij te kennen tijdens de Opo yari van het directoraat. Daan zegt dat zij daarmee geenszins bedoeld dat het ministerie alles al heeft bereikt, maar zij is van mening dat de kleine stappen die gemaakt zijn erkend moeten worden.

 

In 2023 zal men gefocust blijven op de dependances van het directoraat. De districten Nickerie, Para, Wanica, Saramacca en Commewijne zijn aan bod gekomen. Men doet aan decentralisatie om te voorkomen, dat talent in de districten wordt verwaarloosd. Ook buiten Paramaribo zijn er mensen met talent, die bereid zijn het tot ontwikkeling te brengen. Niet een ieder kan naar de stad om hun talent te presenteren.

 

Vanuit Purp zijn er ontwikkelingen die positief zijn voor het directoraat.  Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) is ook bezig met het restaureren van een aantal belangrijke overheidsgebouwen in de historische binnenstad, die voorkomen op de UNESCO World Heritage site. Ook de Waterkant krijgt een herinrichting van het Waaggebouw tot Fort Zeelandia in dit programma. Daan zegt ook dat er nu beweging is bij de archeologische dienst.

 

Clifton Braam drukte tijdens deze Opo Yari de medewerkers op het hart om samen te werken, en het directoraat Cultuur voor ogen te houden. Men ging accoord via een applaus.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCultuurdirecteur tevreden over 2022