zondag 19 mei 2024
27.7 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
0
(0)

Cultuurdirecteur Daan ontvangt eerste Wilgo Baarn Award

lees ook ...

Samenwerking met Nigeria van belang voor ontwikkeling Surina...

His Royal Majesty King Apostel Chibuzor Chinyere van Abia State, Nigeria, heeft op maandag een ontmoeting gehad met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk op het Kabinet van de Vp. De Nigeriaanse koning ...

Tijdens de Opo yari van het directoraat Cultuur heeft directeur Roseline Daan zaterdag uit handen van  Gerold Yngard de eerste Wilgo Baarn Award ontvangen.  “Hiermee bevestigen wij ons geloof in deze nieuwe samenwerking. Zie het als kraka voor het ministerie en al zijn medewerkers om het werk voort te zetten”, aldus Yngard, die secretaris is van de stichting Ala Kondre Dron Ensemble.

Naast de award veranderde de stichting ook haar naam in de ‘Wi Na Wan Ala Kondre Dron ensemble’.  De secretaris hoopt dat  er meer  samenwerking zal zijn met het directoraat.

‘Wi Na Wan’ is toegevoegd omdat het directoraat sinds enkele maanden het cultuurmaandblad onder dezelfde naam uitgeeft, en omdat  dit past binnen de Ala Kondre gedachte  moet volgens Yngard  dit initiatief gewaardeerd worden. Ook het dertig jaar oude Suripop-nummer ‘Wi na wan’ werd tegen deze achtergrond gezongen door Kenneth Arias.

Daan is zich bewust van de belangrijke taak van haar directoraat  en de opdracht om te zorgen “voor de morele herbewapening” van de samenleving. “Omdat we merken welke golven nu in dit land aan het bewegen zijn. Maar deze moeten we tegenwerken en dat begint bij onszelf. Laten we verkeerd handelen van anderen niet overnemen, maar laat het goede bij onszelf beginnen”, zegt Daan.

Onderdirecteur Clifton Braam riep tijdens zijn toespraak personeel en staf op om de schouders onder het werk te zetten. “De afgelopen maanden hebben we voorbereidingen getroffen, vele gesprekken gevoerd. Dit is het jaar van performen, van doen en laten zien wat cultuur eigenlijk is. Want cultuur gaat dwars door alles heen. We gaan het samen doen zodat het een prestatie van ons allemaal wordt”. Zo riep onderdirecteur Clifton Braam personeel en staf op om hun schouder te zetten onder het werk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCultuurdirecteur Daan ontvangt eerste Wilgo Baarn Award