maandag 30 januari 2023
26.6 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

Cultuurbehoud in Hollandse Kamp noodzakelijk

lees ook ...

Eerste resultaten voorstudie Corantijnbrug zijn binnen

Na een traject van voorbereidingen door Suriname en Guyana  werd op 04 mei 2022 door de Surinaamse regering aan het ingenieursbureau WSP Caribbean de opdracht gegeven om de nodige voorstudies te doen ...

“Jongeren van het inheemse dorp Hollandse Kamp in het district Para, zullen de inheemse cultuur moeten helpen koesteren en verder overdragen. Ouderen moeten in dit kader de jeugd, het volk van morgen, betrekken bij de bescherming van de cultuur.” Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk deed deze oproep tijdens de culturele inwijding van het nieuw dorpsbestuur van Hollandse Kamp.

Brunswijk wees bij dit heugelijk feit op het belang van de samenwerking tussen het aangetreden bestuur en de jongeren. Hij drukte ook in zijn toespraak het nieuw bestuur op het hart om in eenheid samen met de dorpsbewoners ontwikkeling te brengen in het dorp.

De bewindsman merkte op dat de verkiezingen reeds zijn geweest en met de uitslag de strijdbijl is begraven. Het dorpsbestuur mag altijd op hem rekenen.

Sergio Jubithana, de nieuwbakken kapitein van het dorp, is ingenomen met de aanwezigheid van VP Brunswijk. Ook bij hem staat participatie van jongeren en cultuurbehoud hoog op de agenda.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCultuurbehoud in Hollandse Kamp noodzakelijk