maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Cultuurbehoud in Hollandse Kamp noodzakelijk

lees ook ...

Eerste oplevering weg naar Ricanaumofo een feit

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft het eerste gedeelte van de weg naar Ricanaumofo in het district Marowijne geopend. Dit project, dat oorspronkelijk werd gestart op zaterdag 30 a...

“Jongeren van het inheemse dorp Hollandse Kamp in het district Para, zullen de inheemse cultuur moeten helpen koesteren en verder overdragen. Ouderen moeten in dit kader de jeugd, het volk van morgen, betrekken bij de bescherming van de cultuur.” Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk deed deze oproep tijdens de culturele inwijding van het nieuw dorpsbestuur van Hollandse Kamp.

Brunswijk wees bij dit heugelijk feit op het belang van de samenwerking tussen het aangetreden bestuur en de jongeren. Hij drukte ook in zijn toespraak het nieuw bestuur op het hart om in eenheid samen met de dorpsbewoners ontwikkeling te brengen in het dorp.

De bewindsman merkte op dat de verkiezingen reeds zijn geweest en met de uitslag de strijdbijl is begraven. Het dorpsbestuur mag altijd op hem rekenen.

Sergio Jubithana, de nieuwbakken kapitein van het dorp, is ingenomen met de aanwezigheid van VP Brunswijk. Ook bij hem staat participatie van jongeren en cultuurbehoud hoog op de agenda.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCultuurbehoud in Hollandse Kamp noodzakelijk