zaterdag 13 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
0
(0)

Cultuur is meer dan dansen en muziek, zegt minister Levens

lees ook ...

Verdachte Most Wanted lijst opgepakt

Romieram Khan (42) alias 'Romie', die op de most wanted lijst van de politie voorkwam, is op zaterdag 09 juli door de politie van regio West na bekomen en uitgewerkte informatie aangehouden. Romier...

Cultuur is meer dan dansen en muziek, en staat hoog op de agenda van het ministerie, zei minister Marie Levens van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) tijdens een op vrijdag 10 december 2021 belegde persconferentie. Er in januari een C-richting komt op het voortgezet onderwijs, waarbij zang en dans één van de richtingen wordt.

Cultuur Minister Levens merkte op dat er binnen het Directoraat Cultuur ook veel bouwwerkzaamheden gaande zijn. Suriname staat trouwens op de Werelderfgoedlijst en er worden ook regelmatig archeologische vondsten gedaan. Veel personen trekken het binnenland van Suriname in en wat het land toebehoort nemen zij mee of plaatsen die in privécollecties. In enkele gevallen worden bijvoorbeeld de artefacten tegen torenhoge bedragen doorverkocht.

In 2022 zal de samenwerking met buurtorganisaties worden opgepakt, zodat jongeren educatief beziggehouden kunnen worden op het gebied van bijvoorbeeld knip- en naailessen en kunst. Ook de normen en waarden hebben de belangstelling van het MinOWC, waarbij in de laagste klassen zal worden gestart met het bijbrengen hiervan. Zonder respect is de kernwaarde van je samenleving zoek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCultuur is meer dan dansen en muziek, zegt minister Levens