woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
4.5
(2)

Culturu.com neemt deel aan Canal Pride met een eerbetoon aan Suriname’s vrijheid

lees ook ...

Suriname handhaaft VN-verdrag tegen mensenhandel

Op dinsdag 16 juli 2024 hebben de hulpofficieren van de afdeling Trafficking in Persons (TIP) een werkbezoek gebracht aan de procureur-generaal (pg) bij het Openbaar Ministerie, Garcia Paragsingh. Tij...

Culturu.com neemt ook dit jaar deel aan de Canal Pride. Het evenement vindt plaats op zaterdag 5 augustus, waarbij Boot #32, een initiatief van Culturu.com, een eerbetoon brengt aan Suriname ter gelegenheid van de 150 jaar afschaffing van de slavernij.

Het doel is om de betrokkenheid van Surinamers op alle niveaus van de Nederlandse samenleving in beeld te brengen, langs de “dezelfde grachten die tijdens de slavernij belangrijke logistieke routes waren”, zoals aangegeven door de organisatie.

Op de boot zullen drie bekende Surinaamse entertainers meevaren, die allen bekend zijn binnen de Surinaamse gemeenschap, meldt de organisatie. Het beeld van Kwakoe, een monument in Paramaribo ter herdenking van de afschaffing van de slavernij, zal trots prijken aan de voorzijde van de boot. De tachtig opvarenden zullen gekleed zijn in traditionele Surinaamse kleding.

Onder de aanwezige artiesten aan boord zullen Teve / Stoffie, Carlos Aaron, Kunta Kinte en DJ Djemaya ongetwijfeld bijdragen aan de feestelijke sfeer tijdens de vaartocht.

Culturu.com is een mediabedrijf dat zich richt op Surinaams, Nederlands en buitenlands nieuws. Dit jaar heeft Canal Pride een historische betekenis, omdat het 150/160 jaar gedeelde geschiedenis van slavernij markeert.

Toegangskaarten zijn nog steeds beschikbaar via de QR-code op de flyer en zijn ook te vinden op de officiële website.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCulturu.com neemt deel aan Canal Pride met een eerbetoon aan Suriname’s vrijheid