woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Cubanen moesten van terrein Politie Opleidingscentrum

lees ook ...

60-jarige overlijdt ter plaatse bij frontale botsing

Bij een frontale botsing tussen twee personenauto’s aan de Magenta-kanaalweg ter hoogte van de Magentakanaalbrug op 30 mei jongstleden, is de 60-jarige mede inzittende F.S. ter plaatse overleden. D...

Cubanen, onder wie jongeren, hebben nadat zij uit het terrein van het Politie Opleidingscentrum zijn gezet, meer dan twaalf uur gebivakkeerd op de hoek van de Tibiti- en Commewijnestraat. Deze 32 Cubanen maken deel uit van de groep van negentig. Hun chartervlucht kon vorige week maandag niet uitgevoerd worden, noch de woensdag daarop.

Het gaat hier om een ‘repatriëringsvlucht’ van Cubanen die legaal in Suriname waren. Nicaragua weigert  hiervoor  toestemming te geven, omdat niet tijdig is voldaan aan de vereiste formaliteiten en bescheiden van de Cubanen. Een deel van de mensen bleef bivakkeren op Zanderij en werden dinsdag hardhandig verwijderd door militairen en de politie. Zij werden vervoerd naar het Politie Opleidingscentrum. De volgende dag moesten zij van het terrein, en kwamen op straat terecht.

Stichting Yepi Den, de medeorganisator van de charter, heeft  onderdak kunnen aanbieden op het Jan Starke Centrum nabij de luchthaven. Niet een ieder kon dat accepteren volgens Carlo Lansdorf van deze stichting en men koos voor slapen op de luchthaven.

Rond half tien is er, buiten Yepi Den om, onderdak gevonden voor hen in Paramaribo-Noord. Een deel is vertrokken met verschillende personenauto’s. De rest  later met een bus. Apostel Lansdorf zegt ‘opgelucht’ te zijn. “Mijn volgende zorg is nu dat de zaak verder correct afgehandeld wordt, hetzij financieel of dat er alsnog een vlucht uitgevoerd zal worden.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCubanen moesten van terrein Politie Opleidingscentrum