woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(1)

Cubaanse medici voor reguliere zorg blijven wel

lees ook ...

Openbare Werken begint pilotproject voor handmatig onderhoud...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft aangekondigd dat ze vanaf 2021 zullen overschakelen op handmatig onderhoud van kanalen en lozingen. Dit besluit is genomen vanwege de stijgende kosten, de...

Er zijn vijftig Cubaanse zorgverleners vertrokken op eigen verzoek, maar er zijn nog 39 ter beschikking van de reguliere zorg. De artsen, die huiswaarts zijn gekeerd, waren gehaald om de covid-19 zorg te ondersteunen.

Op eigen verzoek keerden de artsen terug. Ze waren oververmoeid. “We hebben een goede relatie met de Surinaamse overheid maar een zorgverlener die oververmoeid is kan fouten maken en dat willen wij niet”, zegt Igor Azcuy, de Cubaanse ambassadeur in Suriname.

Volgens de diplomaat is de groep zelfs langer gebleven dan afgesproken. Er was een contract voor één jaar, maar de Cubanen zijn  veertien maanden gebleven. Azcuy deelt mee dat er vanuit de ambassade een voorstel is gedaan om een nieuwe groep speciaal voor de Covid-19-zorg te laten halen. “Maar dat ligt nu in handen van de Surinaamse autoriteiten. Zij hebben interesse getoond, echter moeten wij nog de specificaties horen, waarna wij meteen de nodige voorbereidingen treffen”, zegt de ambassadeur.

Er is nog een groep van 39 – artsen, verpleegkundigen en één specialist – die de reguliere zorg in Suriname ondersteunt. “Deze zijn te vinden bij de RGD-poli’s en de Medische Zending. De specialist ondersteunt bij operaties en zit in het Academisch Ziekenhuis”, vertelt Azcuy. Deze groep is contractueel tot en met eind juni in Suriname, maar de overheid heeft  nu al gevraagd om hun verblijf te verlengen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCubaanse medici voor reguliere zorg blijven wel