zondag 5 december 2021
26 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
4
(1)

Cubaanse Crafter verhuisd naar Suriname

lees ook ...

Specialisten VMS in actie na ‘rijp beraad’

Na ‘rijp beraad’ heeft de sectie Medische Specialisten van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) besloten om on actie te gaan. Vanaf maandag 6 december zullen alleen SZF-verzekerden, die dringend...

De Cubaanse Crafter Alina Driggs heeft haar geboorteland geruild voor Suriname. In haar land heeft zij veel positieve verhalen gehoord over Suriname van haar landgenoten, die kennis met ons land hebben gemaakt. Toen de economische situatie in haar land steeds nijpender werd, besloot zij met haar gezin naar  Suriname te komen.

Het gezin verhuisde naar Suriname om na te gaan als het mogelijk is, om een nieuw leven hier te beginnen. Alina, haar man en zestienjarige dochter  hebben geen spijt van het besluit.  “Ik hoor veel mensen klagen over hoe slecht het hier gaat. Men weet niet wat slecht is. De simpelste dingen als lijm en maïzena zijn in de winkel op Cuba niet te vinden. Deze vind je in elke Surinaamse winkel”, zegt de Crafter. “Ik wil niet meer terug”, klinkt het beslist.

In Cuba komt zij uit een Craftersfamilie. Zij maakt decoraties uit afvalmateriaal en brengt dat aan de man bij hotels of tijdens evenementen op aanvraag. Het is een skill, die van generatie op generatie is overgedragen in haar familie. Zij werkt meestal met afval en restmateriaal, en hoopt dit werk na dertig jaar in Cuba, ook in Suriname voort te kunnen zetten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCubaanse Crafter verhuisd naar Suriname