maandag 11 december 2023
26.1 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
2
(1)

Cubaanse artsen maken kennis met minister Volksgezondheid

lees ook ...

Suriname december 2023, spannend en treurig

Over anderhalf jaar organiseert Suriname weer verkiezingen en het wordt spannend want mensen met een strafblad mogen zich niet meer kandidaat stellen als (vice)president, minister of assembleelid, vol...

Een delegatie bestaande uit 22 gezondheidswerkers uit Cuba, waaronder 16 artsen en 6 verpleegkundigen, is voor kennismaking geweest bij minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Tijdens de ontmoeting zijn het belang en de inzet van deze groep gezondheidswerkers besproken.

De groep zal ingezet worden in diverse gezondheidsinstellingen. Er was een interactie tussen de gezondheidswerkers en het ministerie van Volksgezondheid, waarbij er enkele issues zijn besproken.

Minister Ramadhin heeft gevraagd dat zij zich zoveel mogelijk inzetten en de nationale behandelprotocollen doorvoeren bij hun werkzaamheden. Verder moeten zij ook proberen om de taal zoveel mogelijk onder de knie te krijgen.

Deze groep heeft reeds eerder gewerkt in Suriname. Het systeem is dus niet onbekend bij de gezondheidswerkers. De bewindsman deed ook de mededeling aan de gezondheidswerkers, dat de salarissen reeds zijn goedgekeurd door de regering en deze binnenkort uitbetaald zullen worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCubaanse artsen maken kennis met minister Volksgezondheid