vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Cubaanse ambassadeur houdt VS verantwoordelijk voor acties

lees ook ...

130 lijnbussen in Suriname gecontroleerd; 13 vergunningen in...

Op 23 en 24 maart 2023 zijn er op de Indira Gandhiweg in Suriname controles uitgevoerd op lijnbussen met medewerking van de busdienst van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). ...

De Cubaanse ambassadeur in Suriname wijst de Verenigde Staten aan als de schuldige van de protesten.  Cubanen in het moederland, maar ook in Suriname zijn de straat op gegaan om hun misnoegen te uiten ten aanzien van zaken in Cuba. De diplomaat zegt dat deze demonstranten de VS moeten vragen om de blokkade tegen Cuba op te heffen.

Zowel in Cuba als in Suriname wordt er geroepen om het aftreden van president Diaz-Canel door Cubanen. De groep moest van de politie stoppen, omdat zij geen vergunning hadden.

De protestgroep steunt de VS, die het communistische systeem op het eiland wil ondermijnen, volgens Azcuy. Hij zegt verder dat dit, en de vele handelsblokkades,  aanvallen zijn gericht tegen zijn land. Cuba lijdt onder deze aanvallen. “Als de mensen inderdaad een betere situatie willen op Cuba dan moeten ze de overheid van de VS vragen om de blokkade op te heffen”, aldus Azcuy.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCubaanse ambassadeur houdt VS verantwoordelijk voor acties