zondag 14 augustus 2022
28.7 C
Paramaribo
30.9 C
Amsterdam
0
(0)

Cubaanse ambassadeur houdt VS verantwoordelijk voor acties

lees ook ...

Vliegertijd vergroot kans op elektriciteitsstoringen

De grote droge tijd en vakantie staan voor de deur. Dit is dan ook de tijd dat de jeugd in groten getale in verschillende buurten vliegers zullen oplaten. De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) merkt...

De Cubaanse ambassadeur in Suriname wijst de Verenigde Staten aan als de schuldige van de protesten.  Cubanen in het moederland, maar ook in Suriname zijn de straat op gegaan om hun misnoegen te uiten ten aanzien van zaken in Cuba. De diplomaat zegt dat deze demonstranten de VS moeten vragen om de blokkade tegen Cuba op te heffen.

Zowel in Cuba als in Suriname wordt er geroepen om het aftreden van president Diaz-Canel door Cubanen. De groep moest van de politie stoppen, omdat zij geen vergunning hadden.

De protestgroep steunt de VS, die het communistische systeem op het eiland wil ondermijnen, volgens Azcuy. Hij zegt verder dat dit, en de vele handelsblokkades,  aanvallen zijn gericht tegen zijn land. Cuba lijdt onder deze aanvallen. “Als de mensen inderdaad een betere situatie willen op Cuba dan moeten ze de overheid van de VS vragen om de blokkade op te heffen”, aldus Azcuy.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCubaanse ambassadeur houdt VS verantwoordelijk voor acties