woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
5
(1)

Cuba is Suriname erkentelijk voor bemiddeling

lees ook ...

A new commander wants Military Police to be more visible in ...

Following a formal flag-transfer ceremony witnessed by Defense Minister Krishna Mathoera and other officials, Major Roy Samuels has assumed command of the Military Police Corps of the Surinamese Natio...

De Cubaanse regering heeft namens het Cubaanse volk haar erkentenis uitgesproken voor de oproep van de regering van Suriname aan de VSA om het handelsembargo op te heffen. Ambassadeur Igor Azcuy Gonzalez van Cuba, heeft de dankbetuiging overgebracht tijdens een onderhoud met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk op maandag 27 september 2021, op zijn kabinet.

De dankzegging komt naar aanleiding van de oproep van President Chandrikapersad Santokhi aan de Verenigde Staten van Amerika, om elk embargo tegen Cuba op te heffen. President Santokhi deed de oproep in zijn toespraak bij de recente VN vergadering op 22 september in New York, in de Verenigde Staten van Amerika.

De vp die waarnam voor de president heeft beloofd deze waardering vanuit Cuba verder door te geleiden naar President Santokhi. Ook werd gesproken over de achterstallige betaling aan 80 Cubaanse artsen en verpleegkundigen. Deze achterstand is door regering Santokhi/Brunswijk afbetaald in de maand juni 2021. Het totale bedrag kwam neer op 2.2 miljoen USD.

De vp wees erop dat de regering de gezondheidszorg hoog acht en daarom middelen heeft vrijgemaakt om deze schuld te voldoen. De groep artsen die twee jaren lang heeft gewerkt in Suriname, is intussen huiswaarts gekeerd. Indien de regering weer gebruik wenst te maken van diensten uit Cuba, staat de Cubaanse regering open voor nieuwe onderhandelingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCuba is Suriname erkentelijk voor bemiddeling