dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Cuba en Suriname versterken samenwerking

lees ook ...

USAID biedt kansen voor duurzame energie in Caribisch Gebied...

Het Directoraat Technologische Innovatie (DTI) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op dinsdag 20 februari 2024 een informatiesessie georgan...

Fakri Rodríguez Pinelo is de nieuwe Cubaanse ambassadeur in Suriname. Hij bood zijn geloofsbrieven aan president Chandrikapersad Santokhi aan en had ook een ontmoeting met minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Ambassadeur Pinelo kijkt uit naar nieuwe mogelijkheden om de samenwerking tussen de twee landen te verdiepen.

De historische relatie tussen Cuba en Suriname is de afgelopen jaren versterkt door politieke ontwikkelingen in het Caribisch gebied. In 2023 bracht president Santokhi een bezoek aan Havana, waar hij met zijn Cubaanse ambtgenoot Miguel Diáz-Canel Bermúdez onder meer sprak over de mogelijkheden tot verbreding van de samenwerking.

Beide landen willen de samenwerking intensiveren. Minister Ramdin verwacht dat president Diáz-Canel Bermúdez dit jaar nog een bezoek aan Suriname zal brengen. Cuba en Suriname werken al samen op verschillende gebieden, waaronder handel, onderwijs en medische zorg. De toename van het aantal Cubaanse arbeidskrachten in Suriname, vooral in de horeca, wordt positief ontvangen. Suriname profiteert ook van de Cubaanse expertise op medisch gebied.

Ambassadeur Pinelo benadrukt dat Cuba interesse heeft om de samenwerking in deze gebieden verder uit te breiden. Hij noemt ook nieuwe mogelijkheden, zoals samenwerking op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs in gebieden waar Surinaamse artsen en docenten niet actief zijn.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCuba en Suriname versterken samenwerking