vrijdag 2 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(1)

Crisisplan voor delen binnenland om wateroverlast te compenseren

lees ook ...

Presidents Santokhi and Ali discuss bridge cooperation durin...

Yesterday, President Chan Santokhi and his Guyanese counterpart Irfaan Ali met in private. In order to attend a conference of heads of state where the reactivation of the Union of South American Natio...

Delen van het binnenland maakt nu wateroverlast mee door de hevige regens van de afgelopen periode. De regering geeft te kennen, dat er terstond maatregelen worden genomen om dit het hoofd te bieden door een crisisplan samen te stellen. De betrokken ministers en hulpdiensten zijn bezig met het uitwerken van dit crisisplan om  hulp te bieden.

 De  Communicatiedienst  Suriname heeft bekendgemaakt dat  het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing  ook betrokken is bij dit crisisplan. Getroffen gebieden worden in kaart gebracht, zodat de hulpverlening effectief geschied.

Het Matawaigebied lijkt het meest te zijn getroffen. Sommige dorpen in dit gebied zijn tot kniehoogte onder water. Lesley Valentijn, de Graman der Matuariërs heeft gerapporteerd aan de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport, Gracia Emanuel dat de situatie alarmerend is in zijn bestuursgebied. De bevolking ter plekke heeft het moeilijk met de onverwachte wateroverlast.

De situatie in de andere gebieden is volgens de minister niet alarmerend. Tapanahony kent dit als een normale hoge waterstand rond deze tijd van het jaar. Men vreest wel dat de oogst mogelijk verloren gaat. Verder zegt de minister dat delen van de weg naar Pusugrunu compleet is weggespoeld, omdat  kreken in het gebied buiten hun oevers zijn  getreden. De districtscommissarissen blijven de ontwikkelingen volgen.

Het hoofd van het kabinet van de Aucaanse graman hoofdkapitein John Lesina, zegt dat de kostgronden onder water liggen. Enkele dorpen hebben water tot kniehoogte. Zij staan gereed om mensen te evacueren aan de Tapanahony, indien het nodig mag zijn. Dit  is volgens hem nu niet nodig.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCrisisplan voor delen binnenland om wateroverlast te compenseren