woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Crisisplan na brand RGD Koewarasan

lees ook ...

“Nieuwe” SLM Airbus inzetbaar op Mid-Atlantische...

Op woensdag 24 mei 2023 vond een plechtigheid plaats op de Johan Adolf Pengel Airport ter gelegenheid van de inzegening van de "nieuwe" Airbus A340-300 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM)....

De directie en Raad van Toezicht (RvT) van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) hebben na de brand van de polikliniek Koewarasan, zondag, een spoedbespreking gehouden over de dienstverlening naar het publiek toe. Er zal een crisisplan worden opgesteld. Cliënten en andere belanghebbenden kunnen in aanloop naar een permanente oplossing terecht bij de poliklinieken Santodorp, Leiding 8A, Chandishawweg en Jarikaba.

Bij de brand was de brandweer ter plekke, maar kon niet veel doen omdat het gebouw al in lichterlaaie stond. Er moest machteloos worden toegekeken hoe het gebouw in de vlammenzee opging. Met de brand is veel aan documentatie, patiënten informatie, apparatuur, maar vooral de werkplek van enkele personeelsleden verloren gegaan.

De RGD vraagt begrip van de doelgroep als zaken niet even vlot verlopen zoals zij die gewend zijn. Cliënten moeten bij de aanmelding op de andere polikliniek de geldige verzekeringskaart en legitimatiebewijs meenemen.

Polikliniek Koewarasan is jaren geleden geïdentificeerd als een van de locaties die aan vervanging en uitbreiding toe is. De bouw van het nieuwe centrum allernaast het afgebrand pand is in afrondende fase en zal volgens planning in maart 2022 worden opgeleverd. Het betreft een van de locaties die gefinancierd is door het OPEC Fund for International Development. Er zal worden gewerkt aan het eerder opleveren van dit centrum.

De RGD is een gezondheidsinstelling die belast is met de primaire gezondheidszorg in de kustvlakte. Terwijl de RGD bezig is met het gezond maken van de organisatie, krijgt het te maken met deze zware tegenslag.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCrisisplan na brand RGD Koewarasan