zondag 5 december 2021
24.4 C
Paramaribo
3.8 C
Amsterdam
5
(1)

Crisis-hulplijn Psychiatrisch Centrum Suriname geheractiveerd

lees ook ...

President Santokhi terug uit Dubai; Suriname geweldig gepres...

De presidentiële delegatie die heeft deelgenomen aan diverse activiteiten van de Dubai Expo 2020 in de Verenigde Arabische Emiraten (UAE) is zaterdag aangekomen in Suriname. President Chandrikapersad ...

De 114 crisis hulplijn van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) voor geestelijke gezondheidszorg is geheractiveerd. Het PCS heeft namelijk geconstateerd dat veel mensen psychische klachten hebben vanwege de Covid-19-pandemie. Volgens medisch directeur Rudi Dwarkasing heeft de bevolking er ook behoefte aan om te praten over sociaal-maatschappelijke vraagstukken.

Voorlopig kunnen mensen op de maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 uur tot 11.00 uur bellen, waarbij de telefoontjes in eerste instantie door twee verpleegkundigen zullen worden opgevangen. Als blijkt dat de materie toch complexer is bij de beller zal die doorgeleid worden naar een psycholoog of psychiater, legt Dwarkasing uit.

De bellers kunnen dan ook praktische tips krijgen. PCS is een dienende organisatie en wil een steun in de rug zijn voor de gemeenschap, die het deze dagen al behoorlijk moeilijk heeft vooral gelet op de pandemie. Geheimhouding van de informatie is gegarandeerd, zegt de medisch directeur verder.

Na evaluatie over het verloop, zal bepaald worden of de dienstverlening uitbreiding behoeft. Een luisterend oor in deze periode van pandemie kan veel doen, zegt Dwarkasing.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCrisis-hulplijn Psychiatrisch Centrum Suriname geheractiveerd