Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Criminaliteit en veiligheid gespreksonderwerp in De Nationale Assemblee

Geplaatst

op

De veiligheid en stijgende criminaliteit zijn twee belangrijke en moeilijke onderwerpen die vandaag zullen worden besproken tijdens het ‘vragenuurtje’ in De Nationale Assemblee in Paramaribo.

VHP lid Krishna Mathoera had eerder deze week al geprobeerd het onderwerp aan de orde te stellen maar kreeg daarvoor niet de ruimte van vicevoorzitter Melvin Bouva die de vergadering leidde. Bouva gaf toen wel aan dat hij ook erg bezorgd is over de huidige situatie in Suriname maar dat Mathoera buiten de orde was en de ontwerpwet moest behandelen. Bouva heeft het onderwerp wel doorgegeven aan de regering, maar die heeft daar nog geen antwoord op gegeven. Vandaag wordt het probleem dus opnieuw besproken.

De laatste tijd is de criminaliteit enorm verruwd in Suriname en worden steeds meer mensen slachtoffer. Er zijn al meerdere doden gevallen en mensen worden in hun eigen woning beroofd, mishandeld en overvallen.

Een ander probleem is dat de politie de vele zaken niet aan lijkt te kunnen. Ondanks berichten dat de politie wel optreed tegen de misdaad lijken de krantenkoppen er niet om te liegen. De politie heeft onvoldoende voertuigen om in te zetten en het gehele politiesysteem functioneert niet optimaal door bezuinigingen die weer een gevolg zijn van de algehele crisis die heerst in Suriname.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Surinaams volkslied heeft Friese roots

Geplaatst

op

By

Het Surinaams volkslied heeft grotendeels Friese roots, dat meldt de leeuwarder courant vandaag.

De oorspronkelijke tekst die begint met ‘Suriname’s trotse stromen’ is in 1893 geschreven door de Friese predikant Cornelis Atses Hoekstra, op een melodie uit 1876 van de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

De Surinaamse dichter Trefossa herschreef de tekst later. Zijn versie, waarin hij twee regels van Hoekstra liet staan, werd in 1959 het officiële volkslied van Suriname.

Dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga vestigt de aandacht op deze Fries-Surinaamse link naar aanleiding van de manifestatie ‘F)rede fan Fryslân, feest foar elkenien’, zaterdagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Hettinga spreekt daar. Hij wil onderstrepen ,,dat de bannen tusken Suriname en Fryslân in pear slaggen fierder geane as de A7’’.

Lees verder

Suriname

Motoragent in Suriname neergeschoten

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Een agent van de Motor Surveillance Dienst (MSD) is vrijdagmorgen omstreeks 7 uur beschoten door een verdachte aan de M.L. Kingweg ter hoogte van de Dageraadweg.
De agent zag de man lopen en sommeerde hem te stoppen omdat hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten die kort daarvoor met geweld diefstal hadden gepleegd in het ressort Houttuin.

De verdachte schoot op de agent die in beide benen werd geraakt en per ontboden ambulance naar het ziekebhuis is vervoerd. Een gemengde eenheid van de politie heeft na een klopjacht een verdachte aangehouden aan de Warakoeweg. De polite spoort de andere verdachten op.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |